ODA BAŞKANLARI MASAYA YATIRACAK

ODA BAŞKANLARI MASAYA YATIRACAK

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındık fiyatı beklentisinin 13 TL üzeri olduğunu söyledi, çiftçileri zor durumda bırakan yevmiye bedeli ile ilgili olarak ise önümüzdeki günlerde ziraat odası başkanlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.

 

 

Ağustos ayında başlayacak sezon öncesi üreticilerin gözü kulağı fındık fiyatında. Üreticinin beklentisinin 13 TL üzeri olduğunu söyleyen Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındık fiyatından önce görevi gereği çiftçilere uyarıda bulunmak istediğini belirterek, üreticilerden fındığı emanete vermemeleri isteğini bir kez daha ineledi.

Öztürk, ? Çiftçilerimizin emanete fındık vermemeleri, verirlerse kendi zararlarına vermezlerse menfaatlerine. Emanete fındık verdiğin zaman fiyat beklemeyeceksin. Emanete fındık vermezsen fiyat otomatik olarak artacaktır. Son günlerde FİSKOBİRLİK?in yaptığı açıklamalar bizi memnun etmektedir. Fındığın tamamının alımına talibiz açıklamaları bizi sevindirmektedir. Ancak fiyat konusunda açıklamaları olmadığı için o konuda bir şey diyemiyoruz. Bizim çiftçimizin beklentisi 13 TL?nin üzerinde bir fiyattır. 13 TL?yi kabul edebilir, bunun üzerindeki bir fiyatı uygun görebiliriz, çiftçimizi memnun edebilir.? Dedi.

Yılbaşından bugüne mazota yüzde 30 zam geldiğini belirten Öztürk, maliyetlerin arttığını vurguladı. Çiftçi adına fındık fiyatının artmasını istemelerinin normal olduğunun altını çizdi. Öztürk, ziraat odaları başkanları ile yapacakları toplantıda çiftçileri sıkıntıya sokan yevmiye parası ile ilgili olarak da bir düzenleme yapacaklarını bildirdi.

Öztürk, ? 13 TL?nin üzerindeki bir fiyatı çiftçilerimiz beklemektedir. Sayın Valimiz başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıda, yevmiye konusu gündeme getirildi. Bakanlık bunu otomatikman açıklamış, brüt asgari ücretin 30?a bölümüdür, bu da 67 liraya tekabül ediyor. Çiftçimizin sıkıntısı yevmiyede değil, çiftçilerle işçiler arasında gerginlik doğuyor. Bir kişi çavuş parası, bir kişi aşçı parası çalışmadan ödeniyor. 10 kişilik gelen işçi grubuna biz 13 kişilik para ödüyoruz diyorlar, bu da 75-80 lirayı buluyor. Bununla ilgili önümüzdeki hafta oda başkanlarımızla bir toplantı yapacağız. Biraz daha detaylı kararlar alıp kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.