KARTAL BU KEZ TSO?DA ANLATTI

KARTAL BU KEZ TSO?DA ANLATTI

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, imar barışı ve kapsamı, genel hükümler ve yapı kayıt belgesinin sağladığı haklarla ilgili üyelere bilgiler verdi.

 

 

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün, 31 Ocak 2017 tarihinden önce ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için 3194 sayılı İmar Kanunu'na eklenen hükümlerin uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal bu kez Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında imar barışı hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.

Ülke genelinde imar mevzuatına aykırılığı bulunan yapıların kayıt altına alınması ve imar mevzuatından kaynaklanan bir takım sıkıntıların çözümü noktasında yapılara yapı kayıt belgesi verilmesiyle ilgili bilgi veren Kartal, Bakanlığın yıllardır süregelen bir sorunun çözümü için bu konuya el attığını belirtti.

Başvuru için son tarihin  31.10.2018 olduğunu bildiren Kartal, tarihin uzayabileceği ile ilgili net bir karar olmadığını söylerken, asıl amacın imar barışı ile kentsel dönüşümün hızlandırılması olduğunun altını çizdi.

Kartal, ? İmar barışı dünün biriken sorunlarına çözümler getirirken, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da geleceğin şehirlerini inşa etmemizin de yolunu bize açacaktır. Asıl amacımız bu, eski binaları kaldırıp, kentsel dönüşümle yeni binalar inşa etmektir.? Dedi.

Kartal bilgilendirmenin ardından TSO üyelerinin imar barışı ile ilgili sorularını cevapladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.