ÇAVUŞ : SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KURBAN ETTİRMEYİZ

ÇAVUŞ : SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KURBAN ETTİRMEYİZ

Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, Türkiye?de sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin önlenmesi için gerekenlerin yapılmadığı ve sağlık çalışanlarına şiddetin adeta meşru gösterilmeye çalışıldığı bir dönem yaşandığını söyledi.

 

 

 

Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, son günlerde gündeme gelen haberlerle birlikte, sağlık çalışanlarına şiddetin adeta meşru gösterilmeye çalışıldığı ve bunun yanında şiddet uygulayanların mağdur gibi kamuoyuna lanse edildiği bir dönem yaşandığını savundu.

Çavuş, ? Şanlıurfa?da doktorun kafasını kaldırım taşı ile kıran kişinin hapse girmesi nedeniyle 11 kişilik ailenin mağdur olduğu haberlerinin ardından Giresun?da eşine ilaç yazdırma talebinin aile hekimi tarafından reddedilmesi üzerine aile hekimiyle tartışan ve aile hekiminin beyaz kod vermesi üzerine polis tarafından yapılan müdahalede 82 yaşındaki vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayda faturanın anlamsız bir şekilde aile hekimine de çıkarılması bardağı taşıran son damla olmuştur . Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah?tan rahmet ailesine de sabır diliyoruz.? Dedi.

Bu üzücü olayda Aile hekimin açığa alınmasına kamuoyunda geniş yer verilerek sanki toplumsal vicdan aile hekiminin açığa alınması ile tamir ediliyormuş gibi bir hava oluşturulduğunu söyleyen Çavuş, aile hekiminin, Devletin kendisine çizdiği sınırlarda görevini yerine getirip hastayı görmeden ilaç yazmadığı ve bunun sonucunda yaşanan olaylar nedeniyle beyaz kod verdiği için mi suçlu olduğunu sorguladı.

Çavuş, ? Açığa alma mevzuata göre Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Doktorumuzun görevden alınması ile görevi başında kalmasında hangi sakıncalı hal görülmüştür bunun da izah edilmesinde zaruret vardır. Kısacası toplumsal bir hassasiyet oluştu, olayın uzağında yakınında kim varsa açığa alalım mantığı ile devlet kurumları hareket edemez. Şiddet uygulayarak cana kastedenlerin tutuklanması ile bir mağduriyet varsa bu sağlık çalışanlarının veya yasaların değil kişilerin kendi kendilerine verdikleri zarardır.? Şeklinde konuştu.

Suç işleyenin masum gibi, asıl masum ve mağdurların ise suçlu gibi gösterilmelerine dair bir algı ortaya çıkarmanın son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken Çavuş, Beyaz kod veren Doktorun açığa alınıp, doktoru kaldırım taşıyla darp edenlerin mazlum olduğu ilan edilirse sağlıkta şiddetin önlenemeyeceğini, devlet ve kamuoyu tarafından teşvik edileceğini vurguladı.

Meseleleri gerçekliğinden kopartıp dramatize ederek topluma sunmanın yanlış olduğunu belirten Çavuş, ? Bunda hem devlet hem medya hem de vatandaşlarımız hassas olmalıdır. Herkesin sosyal medya ile yorumculuğa ve haberciliğe adım attığı şu çağda sağlık çalışanlarını kimsenin keyfine kurban ettirmeyiz. Gündemde bir konu var bizde müdahil olalım tarzındaki yaklaşımlarla sağlık çalışanlarına yanlış yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hukuka göre yapılan her işleme eyvallah deriz. Lakin hukukun terk edilerek keyfe ve kamuoyu istiyor diye yapılan her işleme Türk Sağlık Sen olarak dur diyeceğiz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.