ARTIK O DÖNEM SONA ERDİ

ARTIK O DÖNEM SONA ERDİ

Ehliyet sınavında kağıt ve kalem dönemi resmen sona erdi. Artık sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illerde kurulan ?e-sınav? salonlarında yapılacak.  

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erdi. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü?nce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"ları yapılacak. 

Daha önce, aralarında Düzce?nin de olduğu 28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı. Kağıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108 bin kişi katıldı.

Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor

.

MALİYETLER DÜŞECEK

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte gidip sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebiliyor.

Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabiliyor.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alıyor.

Motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek.

JOKER ADAY TARİHE KARIŞIYOR

Bütün Ülke genelinden önce Düzce?de faaliyete geçen ?e-sınav? salonu sistemi ile ehliyet almak isteyen adaylar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu?nda kurulan salonda sınava giriyordu. Ancak yapılan sınavlarda başkalarının yerine sınava girmeye çalışan onlarca joker aday hem polis hem de sınav görevlileri tarafından yakalanarak adalete teslim edilmişti. ?E-sınav? salonlarında kurulan güvenlik önlemleri ile başkasının yerine sınava giren joker aday sistemi de tarihe karışacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.