Ve tarih verildi! Maaşlara zam geliyor

Ve tarih verildi! Maaşlara zam geliyor

Binlerce kişiye müjde! Maaşları yükseliyor hem de 250 liradan fazla zam geliyor...

2022 sayılı kanun uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumu?ndan ( SGK) herhangi bir gelir veya aylık almayan ve bir işte çalışmayan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, devlet aylık bağlıyor.

Kamuoyunda ?65 yaş aylığı? veya ?üç aylık? olarak bilinen ödemeler, bugüne kadar üç ayda bir yapılıyordu. Habertürk`ten Ahmet Kıvanç`ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan?ın 4 Haziran?da verdiği müjde çerçevesinde, 65 yaş aylığı ödemeleri 1 Eylül?den itibaren 3 ayda bir yerine, her ay ödenmeye başlanacak.

65 yaş aylığı, mayıs ayında yapılan yasal düzenlemeyle 1 Haziran 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 266 liradan 500 liraya yükseltilmişti. Aylıklar, memur maaş katsayısına bağlı olarak her altı ayda bir artıyor.

GELİRİ 483 LİRANIN ALTINDA OLANLAR ALABİLİR65 yaş aylığı, sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir işte çalışmayan, eşinden, anne ? babasından dul ve yetim aylığı almayan muhtaç kişilere ödeniyor. Muhtaçlık durumunun tespitinde her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınıyor.

Çocuklarıyla veya torunlarıyla birlikte yaşayan yaşlıların geliri hesaplanırken, daha önce, tüm hane halkı dikkate alınıyordu. Aile fertlerinden biri işe girerse, çocuklardan biri evlenirse 65 yaş aylığının kesilmesi söz konusu olabiliyordu. Geçen sene bu konuda yaşlılar lehine düzenleme yapıldı. Artık gelir testinde sadece 65 yaş üstündeki kişi ile varsa eşinin gelirleri dikkate alınıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.