BAKANLIK DAİRE BAŞKANI EĞİTİM VERDİ

BAKANLIK DAİRE BAŞKANI EĞİTİM VERDİ

Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Soner Kaya, İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Hakkında Yönetmelik hakkında oda ve dernek üyelerine eğitim verdi. Kaya, yönetmeliğin haksız rekabet ve kayıt dışı faaliyeti önleyeceğini söyledi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Düzce Emlakçılar Derneği'nin talepleri doğrultusunda,  İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Hakkında Yönetmelik ile Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Eğitim öncesinde Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar, hem odalardan hem derneklerden yönetmelik konusunda ciddi talepler olduğunu söylerken, Bakanlık Daire Başkanı Soner Kaya?nın sunum yapacağını belirtti.

Kaya, İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Hakkında Yönetmelik konusunda yaptığı sunumda, yönetmeliğin amacını anlattı.

Kaya, ? Öncelikle sektörün yasal bir alt yapıya kavuşma ihtiyacı. Hepinizin malumu, ikinci el kara taşıtları ticaretini herkes yapıyor. Bu da sektörün temel sıkıntılarından bir tanesi, bunun önlenmesi, ortadan kaldırılması adına, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetin önlenmesi adına bir takım tedbirlerin alınması gerekiyordu. Bu anlamda çıkarmış olduğumuz yönetmelikle, önlenmesi yönünde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.? Dedi.

Yönetmelik sayesinde tüketici mağduriyetleri önlenerek memnuniyetin artmasının sağlanacağını söyleyen Kaya, yönetmelik kapsamındaki taşıtları saydı, ilerleyen dönemlerde talep olması halinde farklı taşıtların da kapsama alınabileceğini kaydetti.

Kaya, sunumunun ardından katılımcıların yönetmelikle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Yeni bir sisteme geçildiğini ve bu tür eğitimlerin üyeler açısından faydalı olduğunu söyleyen TSO Başkanı Tuncay Şahin, proje üretmeye ve ara eleman sıkıntısına dikkat çekti,

Eğitimin ardından Şahin, hem Daire Başkanı Soner Kaya?ya hem de Ticaret İl Müdürü Çiğdem Acar?a hediye takdim etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.