BESİCİLER SON HAFTADAN UMUTLU

BESİCİLER SON HAFTADAN UMUTLU

Düzce?de  Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında durgunluk yaşanıyor. Pazarlıklar yapılıyor, hem alıcıya hem satıcıya uygun fiyat için dil dökülüyor ancak,  geçmiş yıllara oranla satışlar beklendiği gibi değil.

Düzce  Hayvan Pazarı?nda, Kurban Bayramı?na 12 gün gibi kısa bir süre kala durgunluk hakim. Henüz bayram havasının başlamadığı pazarda, hareketliğin bu hafta sonu başlaması bekleniyor.

Geçen yıla oranla hayvan fiyatlarının uygun olduğuna dikkat çeken üreticiler, her gün çok sayıda insan pazara gelerek pazarlık yaptığını, ancak kurban almadan gittiklerini belirttiler.

Barış Yıldırım, geçmiş yıllara oranla pazarda hayvan sayısının arttığını söylerken, kurbanlık dananın kilosunun 40-45 TL civarında olduğunu söyledi. Başka bir satıcı ise yem fiyatlarından dolayı kurbanlıkların istedikleri fiyatta olmadığını söylerken, talep olmadığını, önceki yıllardan daha az olduğunu belirtti. Satıcılar bayrama kadar pazarın biraz daha hareketleneceğini umduklarını söyledi.

Pazarda satıcılarla alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılırken en uygun fiyat için epey dil döken de oldu. Besiciler ve alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanırken anlaşmazlık halinde ise bazen ara bulucular araya girerek orta yolun bulunmasını sağlıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.