Sakarya?da terör örgütlerine ağır darbe

Sakarya?da terör örgütlerine ağır darbe

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütlerine yönelik başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 69 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla operasyonlarına devam ediyor. Operasyon kapsamında ekipler FETÖ/PDY ile ilgili toplam 110 şüpheli hakkında işlem başlattı. 110 şüpheliden 40 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 58 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 7 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldığı belirtildi. Firari olan 5 şüpheli için ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

DEAŞ'ın 27 şüphelisi tutuklandı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ'a yönelik 46 şüpheli hakkında adli işlem başlattı. Gözaltına alınan şüphelilerden 31'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşına çıkan şüphelilerden 27'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 2 şüpheli emniyet müdürlüğündeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Firari olan 13 şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam ediyor.

PKK'ya darbe

Ekipler ayrıca Sakarya'da terör örgütü PKK ve DHKP/C'ye darbe vurdu. Polis ekipleri PKK üyesi 5 şüpheli şahıs hakkında işlem başlattı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen terör örgütü DHKP/C üyesi 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.