BAYGIN: SİPARİŞ USULÜ YARDIM YAPIYORUZ

BAYGIN: SİPARİŞ USULÜ YARDIM YAPIYORUZ

Beşir Derneği Karadeniz Bölge Başkanı Ertuğrul Baygın, bu kurban bayramında ilk kez hayata geçirdikleri Kardeş Payı ile, ?siparişle yardım götürüyoruz? dediği paylaşım mağazaları projelerini anlattı.

Beşir Derneği Karadeniz Bölge Başkanı Ertuğrul Baygın dün akşam Ana Haber bültenimize konuk oldu.

Kurban bayramı dolayısıyla yoğun faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen Baygın, Kardeş Payı projesinden söz etti.

Baygın, ? Bu sene özellikle kurbanda faaliyete geçen Kardeş Payı projemiz, insanlar evlerinde kurbanlarını kesiyorlar, paylarını da dağıtmak istiyorlar. Dağıtacağı payları bizim ?besir.org.gov.tr? den girdiğinde Kardeş Payı?na tıklayıp buradaki bilgileri tam olarak doldurduğunda, hangi ilde olursa olsun verdiği bilgilerle temsilcimiz gidip eti alacak ihtiyaç sahibine payını verecek. Bu sene ilk uygulamamız.Daha önce de ramazanda da Bir Kap Bir Kalp projemiz vardı. Bu projede de insanlar evlerinde sıcak yemekler pişiriyorlardı, aynı şekilde temsilcimiz o yemekleri alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyordu.?dedi.

Derneğin açtığı su kuyularını da anlatan Baygın, bir çok ülkede ihtiyaç sahipleri için su kuyuları açtıklarını söyleyerek, 15 Temmuz şehidi 250 kişinin isminin verileceği su kuyuları açacaklarını dile getirdi.

Baygın,? Çad, Kamerun, Somali, Sudan, Nijerya, Tanzanya, Afganistan, Pakistan, Arakan gibi ülkelerde su kuyularını açıyoruz. Bu sene 250 şehidimizin ismine birer tane su kuyusu yaptırıyoruz.İhtiyacı olan yerler de önceden bunun  fizibilitesini yapıyoruz, nerelerde suya ihtiyaç olduğu bilgisini alıyoruz, su kuyuları açıyoruz. İnsanlar temiz su bulamıyor.? Şeklinde konuştu.

Beşir Derneği?nin Türkiye genelinde 33 noktada paylaşım mağazalarının bulunduğunu söyleyen Baygın, daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin mağazalara gelerek puanlama yöntemiyle ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Baygın, Türkiye genelinde 250 temsilcilikte yaptıkları sipariş usulü yardım uygulamasını da şöyle anlattı:

?İnsanların durumlarına göre evine gidip sosyal incelemesini yapıyoruz, o ailenin ihtiyacına göre olan puanı belirledikten sonra, herhangi bir ilde ki temsilcimiz ihtiyaç sahibini arayarak neye ihtiyacı varsa onu gönderiyoruz. Düzce?de ki lojistik depolarımızdan Türkiye genelinde personellerimiz ve temsilcilerimiz siparişleri alıyor ve ihtiyaç sahiplerine teslim ediyorlar.?

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.