VALİLİKTEN UYARI!

VALİLİKTEN UYARI!

Düzce Valiliği?nden yapılan açıklamada, tarım işçilerinin standartlara uygun bir şekilde taşınmasının yasa gereği zorunlu olduğu bildirildi, uymayanlar hakkında ciddi anlamda idari yaptırımlar uygulanacağı açıklandı. Özellikle pat pat gibi araçlara karşı,  Emniyet ve Jandarma ekiplerinin denetimleri artıracağı vurgulandı.

Düzce?de  tarım hasadının başlaması ile birlikte mevsimlik tarım işçilerinin yasal olmayan bir şekilde kamyon, kamyonet, traktör ve pat-pat olarak tabir edilen römorklarda taşındıkları veya bu araçlara yüklenen yükler üzerinde seyahat ettikleri yapılan denetim ve kontrollerde gözlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların bu şekilde seyahat etmelerinin, hem kendi can ve mal güvenliği açısından, hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu vurgulanırken, kurallara uyarak seyretmelerinin güvenlikleri açısından çok önemli olduğuna dikkat çekildi.

Yaşanan trafik kazalarında birçok tarım işçisinin  hayatını kaybettiği belirtilirken, mevzuat gereği tarım işçilerinin römork kasaları gibi açık vasıtalarda taşınmasının yasak olduğu,  yine mevzuat gereği servis taşımacılığı belgesi olan otobüs veya minibüslerde taşınmaları gerektiği kaydedildi.  Tarım işçilerinin standartlara uygun bir şekilde taşınmasının yasa gereği zorunlu olduğu vurgulanırken, uymayanlar hakkında ciddi anlamda idari yaptırımlar uygulanacağı,  Emniyet ve Jandarma ekiplerinin bu konunu üzerinde hassasiyetle durduğu, denetimlerin artırılacağı bildirildi.

Özellikle pat- pat diye tabir edilen araçların, tarımsal amaçlı işlerde kullanıldığı belirtilirken,  bu araçların çok amaçlı olarak hem ulaşım, hem de tarımsal faaliyetler için kullanılır hale getirildiği ifade edilerek, vatandaşların çok dikkatli olması istendi.

Vatandaşların trafikte dikkatli olup, kurallara uymalarının can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ettiği  vurgulanırken, tüm vatandaşların trafik kurallarına uymaları istendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.