REKTÖR YATIRIMLARI ANLATTI

REKTÖR YATIRIMLARI ANLATTI

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kampüste inşaatı devam eden 50 bin dönümlük botanik bahçesinin 2 yılda tamamlanarak, tüm Düzcelilere hizmet edeceğini söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Üniversitedeki çalışmaları anlatan Çakar, Üniversitenin bütçe döneminde olduğunu ve yeni dönemin yatırımlarını değerlendirme süreci içinde bulunduklarını söyledi. Çakar, yaz sezonunda inşaatların hızla devam ettiğini dile getirdi. Botanik bahçesi inşaatı ile ilgili bilgi verdi.

Çakar, ? 50 Bin metrekarede bir mini botanik bahçesi. Bütün Düzcelilerin ziyaret edebileceği. 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Hem bölgenin endemik bitkilerini hayata geçirebileceğimiz hem de ihtisaslaşma konumuza uygun geleneksel tamamlayıcı tıbbi aromatik bitkiler alanında da mini ekim alanları oluşturabileceğimiz, şelaleli, mini göletli, yürüyüş alanlı, kamelyalı çok güzel bir rekreasyon alanı olacak. Diğer yandan kütüphane inşaatımız devam ediyor. Hilal şeklinde kampüsümüz, en yüksek tepesine bayrağımızı diktik, diğer en yüksek tepesine de minarelerimizi diktik. Kampüsümüzün tam kalbine de kütüphanemizle birlikte bir ay yıldızlı alan oluşturuyoruz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.