DERNEKTAN HALKA UYARI MESAJI

DERNEKTAN HALKA UYARI MESAJI

Dolandırıcılar artık şehit ve gazilerin de adını kullanarak halkın manevi duygularını sömürmeye başladılar.

Düzce Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinden yapılan açıklama ile,  son günlerde Türkiye genelinde şehit aileleri ve gazilere  veya çocuklarına yardım edeceklerini söyleyip kamu ,kurum ve  kuruluşlarının müdürü ,amiri ile sanayici,işadamı ve esnafı arayarak veya ziyaret ederek  kitap, dergi, bayrak,hediyelik eşya vb. göndermeyi taahhüt eden dernekler ve vakıflardan  olduğunu söyleyen Kişiler olduğu bildirildi.

Düzce Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ayhan Metin, milletin  manevi duygularını istismar eden bu tür haksız kazanç peşinde koşan kişi ve kuruluşların son günlerde tüm iletişim kanallarını kullanarak şehit aileleri ve gaziler adına maddi yardım talebinde bulunduğunu bildirdi.

Metin,  ? Bu tür kişilere itibar edilmemesini, özellikle Ankara Merkezli bir kaç vakıf ve derneğin bu konuda ön plana çıktığını üzülerek müşahade etmekteyiz.  Gerekli resmi organlara şifai olarak başvurduğumuzda Avrupa Birliğine üyelik kapsamında örgütlenme özgürlüğünün yasalarla genişletilmesi nedeni ile herhangi bir işlem yapılamamaktadır. 2847 Sayılı Kanuna göre Derneğimiz haricinde kurulması ve faaliyet göstermesi yasak olmasına rağmen, şehit ve gazi ibareli dernekler son günlerde çoğalmaktadır.  Şehit ve Gazi yakınlarına Mehmetçik Vakfı dışında yardım sağlayan vakıf bulunmamaktadır.Ama maalesef gün geçtikçe  çoğalan vakıflar ve dernekler milletimizden şehit ve gazi yakınlarına yardım yaptıklarını iddia etmekteler ve yardım talep etmektedirler. Bu tür STK'ların bir çoğu tabeladan ibaret olup çoğu da denetim dışı ve şeffaflıktan uzaktır.? Dedi.

Derneğin amacının kutsal vatan toprakları için hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, kahraman gazilerimizin toplumda yaraşır bir halde yaşaması için onlara yardımcı olmak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak olduğunu belirten Metin açıklamasında, ? Bu kapsamda Yüce Türk Milletinden ricamız bizlerin adını kullanarak haksız menfaat temin eden kişilere ve STK temsilcilerine itibar etmemeleridir. Tereddüte düşülmesi halinde derneğimizden  bilgi alınabilir.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.