BIYIK BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKTİ

BIYIK BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, madde bağımlılığının önüne geçmek için gencinden yaşlısına tüm toplumun spora teşvik edilmesi gerektiğini söyleyerek ?Spor özellikle günümüzde karşı karşıya kaldığımız her türlü bağımlılığın önüne geçmektedir? dedi.

Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, madde bağımlılığına ve sporun önemine dikkat çekmek için basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltılı organizasyona, amatör takım temsilcileri, STK temsilcileri ve spor camiası katıldı.

Madde bağımlılığına karşı sporun en büyük silah olduğunu söyleyen Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, sporun ahlaki gelişime de katkıda bulunduğunu vurguladı.  

Bıyık, ?Günümüzde STK?ların toplum üzerinde ki etkisi çok büyük. Bunu özellikle 3 dönemdir başkanı bulunduğum ASKF kimliğin ile söylüyorum. Zira toplumun pozitif alanlarda yönlendirilmesi toplumu oluşturan her bireyin aynı şekilde doğru alanlara yönlendirilmesi ile mümkün. Bunun başında kuşkusuz spor gelmekte. Spor bireylerin ahlaki gelişimine pozitif katkıda bulunduğu gibi özellikle günümüzde karşı karşıya kaldığımız her türlü bağımlılığın önüne geçmesi ile ön plana çıkmaktadır. Bu bağımlılık alanları madde bağımlılığı olduğu gibi telefon, bilgisayar oyunu, internet gibi dozu her geçen gün artan bilişim bağımlılığı olarak da ortaya çıkmaktadır. İşte bu nokta da çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü bağımlılığa aşılı olmalarına imkân sağlayacak olan aktivite hiç kuşku yok ki spordur.? Dedi.

Toplantının amacının, özellikle ASKF olarak Düzce?deki madde bağımlılığını azaltmak ve spor, satranç gibi sosyal faaliyetlere çocukları ve gençleri daha fazla yönlendirebilecek konuları konuşmak olduğunu söyleyen Bıyık, bu kapsamda yapılabilecekleri özetledi:

?Düzcespor?umuza kaynak teşkil edecek alt yapı sporcuları, amatör küme takımlarından yetiştirilebilir. Farklı amatör spor branşları açılabilir. Kuranı Kerim kursları, cami ya da cami dernekleri, diğer sivil toplum kuruluşları ile ş birliğine gidilebilir. Güreş, okçuluk, bisiklet, atletizm, rafting gibi branşlar açılarak geleceğin sporcuları yetiştirilebilir. Örnekler çoğaltılabilir. Asıl olan bu konuda doğru hedefleri ortaya koyabilmek ve bunları orta uzun vadeli olarak planlayabilmektir. Bu konuda benim başlangıç için önerim devletimizin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinim, TSO?ların ve sanayinin içinde bulunduğu bu kurul oluşturulmasıdır. Ortak aklın ancak böyle her kesimden temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir kurul ile oluşturulabileceğini düşünüyorum?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.