UZMANINDAN BAYRAM SOFRASI UYARILARI

UZMANINDAN BAYRAM SOFRASI UYARILARI

Bolu  Özel Çağsu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Evren, kurban bayramı öncesi et tüketiminin nasıl olması gerektiğini ve etin saklama koşullarını anlattı. Et ve tatlı tüketiminde porsiyona dikkat çekti.

 

 

Bolu  Özel Çağsu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Evren, kurban bayramında beslenmeyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Bayram sofralarının baş konuğu olacak kurban etlerinin nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Evren, özellikle ızgara haşlama ve tencere yemeği şeklinde tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Evren, ? Kızartma ve kavurma şeklinde değil. Etin görünür yağını ayırmalıyız, kendi yağıyla sebzelerle birlikte pişirebilirsiniz.? Derken, fazla et tüketilmesinin en başta mide sorunlarına yol açabileceğini vurguladı ve  ? hasımsızlık ve kabızlığa neden olur, böbrek taşı oluşumuna ve safra kesesinde çeşitli problemlere neden olabiliyor.? Dedi.

Kurban etini hemen tüketmeyecek olanlar için saklama koşullarını da anlatan Evren, etin ufak parçalara ayrılıp saklanması uyarısında bulundu.  

Kurban etinin ilk kesildiği gün tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Evren, ? Bir gün boyunca bekletelim o sertliği gitsin. Daha sonra tek pişirimlik şekilde parçalayıp, buzdolabında saklayıp tüketebiliriz. Eksi 2 derecede bir iki hafta kadar muhafaza edilmeli, eksi 18 derecede uzun süre bekleyebilir.

Bayram ziyaretlerinde ikram edilen yiyeceklerde porsiyona dikkat etmek gerektiğini belirten Evren, tatlı yerken özellikle sütlü tatlıların tercih edilmesi, baklava yerken ise bir dilimi aşmamak gerektiğini dile getirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.