YILMAZ'DAN TSO'YA ZİYARET

YILMAZ'DAN TSO'YA ZİYARET

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz seçim sonrası ziyaretlere devam ediyor. Bugün Düzce Ticaret Odasını ziyaret etti.

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz Meclis Başkanı Ahmet Dertli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin,  ile bir araya geldi.

 

 

Ümit Yılmaz da özellikle mesleki eğitim noktasında ülke olarak sorunlar olduğunu bu konuda hem seçim öncesinde hem de seçimler sonrasında bazı tespitler yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Endüstri Meslek Liselerine önceki yıllarda sınavla öğrenci alınırdı ve bu öğrenciler istihdam noktasında sorun yaşamazlardı. Şimdilerde ise eskiyen teknoloji ve ekipmanlar nedeniyle mezun olan öğrencilerimiz maalesef ekonomik hayatta verimli olarak değerlendirilemiyor. Bizim ve özellikle sizlerin destekleriyle önce bu sorunları çözmemiz gerekiyor" dedi.

Yılmaz, Düzce'de özellikle katma değeri yüksek yatırımcıların çekilmesi konusunda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Atılacak her adımda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bizler Düzceliyiz ve burada yaşıyoruz. İlimizin gelişmesi, kalkınması için yapacağımız her hamleyi vazife biliriz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Mesleki ve Teknik Liselerin OSB içine yapılıp daha kalifiye eleman yetişmesi için organize sanayi bölgesinde hem okuyup hem de pratik yapılmasını konusunu görüşmek için bugün Ticaret ve Sanayi Odasındaydı.

Daha kalifiye eleman yetiştirmek için teknik liselerin sanayi bölgesinde olması ve geçmişten gelen usta çırak ilişkisinin de sürdürülmesi için bu liselerin sanayi bölgesinde olması gerektiğini savunan Yılmaz TSO Başkanı Tuncay Şahin Meclis Başkanı Ahmet Dertli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşme yaptı.

Ümit Yılmaz aynı zaman da Düzce?ye gelen yatırımcılar konusunda Ticaret Odasının yanında olduklarını parti olarak da hep desteklediklerini belirtti.

Ziyarette konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce'nin öncelikli sorunlarından birinin nitelikli istihdam olduğunu, iş gücü potansiyelinin doğru değerlendirilmesi durumunda Düzce'nin gelişiminin hızlanacağını söyledi. Şahin, "Mesleki eğitimin ilimizde halen eski usullerle yapıldığını görüyoruz. Bu da iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verememesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Meslek Yüksek Okulumuzun moda tasarımı bölümünü üstlenmiş olduğumuz bir proje ile yeniledik. Şimdi mezunları istihdam noktasında herhangi bir zorluk yaşamıyor. Bu yenileme konusunu diğer alanlara da yansıtmayı düşünüyoruz. Dünya Endüstri 4.0 düzeyine çıkarken biz halen 3.0 düzeylerinde işlem yapıyoruz. Bunu gerek siyasi desteklerle gerekse iş dünyasının atılımlarıyla düzeltmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.