Sanayi doktora programı anlatıldı

Sanayi doktora programı anlatıldı

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) işbirliğiyle düzenlenen ?TÜBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programı Bilgi Günü?nde; akademisyenler, Ar-Ge merkezi çalışanları, çeşitli firma temsilcileri ve doktora öğrencileri bilgilendirildi.

 

Teknopark Binası Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, programda hem sanayi hem üniversiteler için önemli olan yeni bir destek programının tanıtımını yapacaklarını belirterek, sanayide katma değeri yüksek ürünler üretebilmek amacıyla bu tür organizasyonların yapılması gerektiğini vurguladı. Devlet yöneticilerinin ülke sanayisinin gelişebilmesi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi için çeşitli destekleme programları oluşturduklarını belirten Şahin, ?2244 Sanayi Doktora Programı? ile de üniversite, sanayi ve Ar-Ge firmalarının ortaklaşa çalışmalar yapmalarını arzuladıklarını ifade etti.

 

Bulunduğumuz yüzyılda uzmanlaşmanın çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, oluşturulan bu programlar sayesinde alanında uzman kişilerin yetiştirileceğini belirttiği konuşmasında, programa emek verenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Gerçekleştirilen açılış konuşması sonrasında Üniversite Sanayi İşbirliği Uzman Yardımcısı Muhammet Yasin Gök tarafından ?TÜBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programı? hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

Son başvuru tarihi 28 Eylül 2018 olan programın, ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında hazırlandığını belirten Muhammet Yasin Gök, düzenlenen program ile; Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacıların istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

 

Projede; özel sektör, Ar-Ge veya tasarım merkezleri, teknopark şirketleri ile üniversiteler veya araştırma altyapılarının yer alabileceğini söyleyen Gök, proje başvuru şartları ile program dahilinde Üniversite-Sanayi İş birliği Modeli ve Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi İş Birliği Modeli olarak iki farklı başvuru modelini katılımcılarla paylaştı. Program süresince öğrencilere sağlanacak burs miktarları ve öğrenciler mezun olduktan sonra protokol gerçekleştirilen firmada istihdamı sonrasında TÜBİTAK tarafından firmaya sağlanan destek oranlarıyla her iki tarafı teşvik edecek önemli bilgilere değindi.

 

Muhammet Yasin Gök?ün yaptığı sunumun ardından programın çalıştay bölümüne geçildi. Bölgemizde yer alan Ar-Ge Merkezleri ve Teknopark?ta yer alan şirketlerden gelen temsilciler ile üniversitemiz Doktora Programlarının Anabilim Dalı Başkanları Çalıştayda gruplar halinde bir araya gelerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.