BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİLER

BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİLER

Yaklaşık 2 ay önce Atatürk Devlet hastanesinde doğum yapan Keziban Gürhayta, doğum sırasında sinirleri zedelenen ve sağ kolu sakat kalan bebeği için hemen hemen her gün doktorların kapısını aşındırıyor. Kendisi sezeryanla doğum istediğini ancak doktor ve ebenin ısrarı ile normal doğum yaptığını iddia eden Gürhayta doğumda ve sonrasında yaşananlar için muhatapları  hakkında bakanlığa suç duyurusunda bulundu.

 

 

Bir annenin iddialarına göre Atatürk Devlet Hastanesin?nde doğum skandalı yaşandı. 2 ay önce doğum yapan Kezban Gürhayta, tek kolu doğum sırasında sakatlanan bebeği için başka hastanelerde çare ararken devlet hastanesindeki sorumluları ise bakanlığa şikayet etti. 2 aydır sürekli farklı hastanelerde çare aranan Gülseher bebeğin kolu 4 aylık olana kadar düzelmezse ameliyat edilmesi gerektiği aileye söylenirken, ameliyat sonrası kolunu tam olarak kullanamayacağının bildirilmesi ise aile için ikinci bir yıkım oldu.

30 haziran gecesi sancılanarak hastaneye giden, bir terslik olduğunu düşünerek sezeryan ile doğum yapmak istediğini söyleyen Keziban Gürhayta  doktor ve ebenin normal doğumda ısrar etmesiyle , birkaç saat çektiği sancının ardından bebeğini normal doğum ile dünyaya getirdi. Doğum sonrası yaşadığı süreci anlatan Gürhayta, bebeğinin kolunun sakat olduğunu 1 gün sonra öğrendiğini iddia etti.

Gürhayta, ? Onlara güvendiğim için bekledim. Saat 24:50 de doğumum gerçekleşti. Bayağı bir zorladılar. Çocuk doğduğunda simsiyahtı, ağlamadı, çocuğu aldılar, başından su döktüler herhalde. Daha sonra oksijen verilecek dediler. Çocuk doktorunu çağırdılar, ben çocuğuma bir şey mi oldu diyorum cevap vermiyorlar. Acile göndermişler kolunu geri itmişler, kolundan özürlü doğduğunu sabah öğrendim ben.? Dedi.

Doğumdan sonra çocuğunu bir dakika gören Gürhayta, doğum sırasında bebeğin kolunun hasar gördüğünü oksijensiz kaldığı için bu durumda doğduğunun söylendiğini belirtti. Minik Gülseher?i sürekli doktora götürdüklerini söyleyen anne, sinirlerinde hasar olduğu için kolunda problem yaşandığını ancak hiçbir doktorun açıklayıcı bilgi vermediğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığına  şikayette bulunduklarını ifade eden anne Gürhayta, doğum yapacak kadınlara devlet hastanesine gitmemeleri konusunda da çağrıda bulundu.

Baba Gürhayta ise doğumdan bir saat sonra kendisine bebeği İzmit?e götürmesi gerektiğini söylediklerini, ancak orada da yapılan muayenelerden hiçbir sonuç çıkmadığını belirtti. Baba Gürhayta, kendilerine verilen raporda ise bebeğin doğumda omzunun çıktığının belirtildiğini söyledi.

Gülseher bebeğin doğumu ve sonrasında yaşananlara tanık olan ailenin yakın dostu ise İstanbul, Ankara ve İzmit?te gittikleri hastanelerde yapılan tetkiklerde bebeğin raporda yazıldığı gibi kolunda kırık veya çıkık olmadığının söylendiğini  dile getirdi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.