BU MERKEZ BÖLGEDE DE TEK

BU MERKEZ BÖLGEDE DE TEK

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde bölgede ilk olma özelliği taşıyan Ergoterapi Merkezi açıldı. Bu merkezde 0-10 yaş arasındaki yaşıtlarına göre normal gelişim göstermeyen çocuklar eğitilerek topluma kazandırılacak.

 

 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde bölgede ilk olma özelliği taşıyan Ergoterapi Merkezinin açılışı bugün gerçekleştirildi. Özellikle 0-10 yaş arasındaki çocuklara oyunlar ile eğitim verilecek olan merkez, gelişim bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin bağımsız birer birey olmasına katkı sağlayacak.

Düzce İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, ergoterapiye ihtiyacı olan çocuk ve gençleri merkeze beklediklerini söyledi.

Özcan, ? ergoterapi eğitimi alması gereken fertlerimizi özellikle, 0-10 yaş grubunda onlar bizim geleceğimiz, bu terapilere ihtiyacı olan çocuk uzmanları, pisikiyatristleri, nörologları tarafından bunların topluma kazandırılması bakımından, zihinsel ve ruhsal bozukluklarında desteği sağlamak amacıyla yeni bir ünite açılışında beraberiz. İnşallah buraya hiç ihtiyaç olmaz ama toplumun bir gerçeğidir. Düzce?de ve bölgede ilk böyle bir terapi merkezi. Ön hazırlıklar yapıldı, eksikler zamanla tamamlanacaktır. Topluma kazandırılması gereken gençlerimizi çocuklarımızı bekliyoruz. Diğer illerden de bekliyoruz.? Dedi.

Ergoterapist Güleser Güney ise, merkez hakkında bilgi verirken, tanı almış ya da almamış tüm normal gelişimi olmayan çocukların tedavi edileceğini bildirdi.

Güney, ? Burada öncelikle pediatrik ergoterapi ve rehabilitasyon ünitesi hazırladık çocuklarımız için. Onların bağımsız birey olabilmeleri, topluma kendi başlarına katılabilmeleri, kendi kendilerine yetebilmeleri bizim için çok önemli. Burada çocukların gelişim, dikkat bozukluğu, otizm gibi tanı almış veya tanı almadan, normal gelişim gösteren çocuklara göre gerilik yaşayan , duyusal problemler yaşayan çocukların kendi kendilerine yetebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz.? Şeklinde bilgi verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.