YEDEK BAŞKAN KENARDA BEKLEYECEK

YEDEK BAŞKAN KENARDA BEKLEYECEK

Yerel seçim için yol haritasını belirleyen Ak Parti?de, belediye başkan adayları için önemli kriterler göz önünde tutulurken Ak Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, ?yedek başkan? olarak nitelendirilebilecek isimlerin de belediye meclisli üyesi veya ilçe belediye başkanı adayı gösterilerek yerel yönetimlere taşınacakları belirtiliyor.

 

 

AK Parti ile MHP?nin yerel seçimlerde ittifaka gidip gitmeyecekleri tartışılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın talimatı kapsamında, MHP ile ittifak konusunda geniş çaplı bir kamuoyu yoklaması yapılacak, hangi illerde hangi adaylarla sonuç alınacağı belirlenecek..

 

AK Parti?de ayrıca ?yedek başkan? olarak nitelendirilebilecek isimlerin de belediye meclisi üyesi veya ilçe belediye başkanı adayı gösterilerek yerel yönetimlere taşınacakları belirtiliyor. Parti genel merkezinde,  ?İlerleyen dönemde, bir başkanın değiştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkarsa, bu görevi yapabilecek en az 4-5 kişiyi alternatif olarak bulunduracağız. Bunlar duracak, vatandaştan gelecek sese göre istediğimiz zaman da değiştireceğiz. Çünkü belediyelerde yaşanan değişimlerde gördük ki, vatandaş ?Tamam ben oy verdim ama, başarılı bulmuyorum. Bunu 5 sene çekmek zorunda mıyım?? diyor. Değişim istiyor. Bu değişim için alternatif isimler bekleyecek bir kenarda? şeklinde görüşler ortaya çıktığı duyumu alındı.

AK Parti kaynakları, Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde sadece anketlere bakılmayacağını, zik-zak çizen anketlerin dikkate alınmayacağını konuşurken,  AK Parti yönetimi, 60 ilde birinci parti, 6 ilde ise kıl payı ikinci parti durumunda olduklarını, bunun yerel seçimlere yansıması durumunda 70?e yakın ilde belediye başkanlığını kazanabilecekleri değerlendirmesini yapıyor. AK Parti kurmayları, belediyecilik konusundaki tecrübelerinin kendileri için bir avantaj olduğuna dikkat çekerek, ?Yerel seçimlere kendini tekrar eden projelerle değil, yeni hedeflerle gideceğiz ve vatandaşı da buna inandıracağız. Doğru aday ve doğru stratejilerle 70 ili alacak duruma geliriz? görüşünü dile getiriyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.