GÜNÜMÜZÜN RAHATSIZLIĞINI ANLATTI

GÜNÜMÜZÜN RAHATSIZLIĞINI ANLATTI

Kulak Burun Boğaz hastalıkları Uzmanı Oprt. Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, günümüzde bir çok kişinin yakalandığı vertigonun bir hastalık olmadığını söyledi, kulak kristallerinin oynaması ile ortaya çıkan rahatsızlığın bazı manevralarla düzeldiğini bildirdi.

 

 

Kulak Burun Boğaz hastalıkları Uzmanı Oprt. Dr. Ali Fuat Şaşoğlu, dün akşam televizyonumuzda yayınlanan Sağlık Rehberi programına konuk oldu.

 

YÜZÜCÜ KULAĞI NEDİR?

Bugünlerde en çok şikayet edilen rahatsızlığın yüzücü kulağı denilen hastalık olduğunu söyleyen Şaşoğlu, ter, nem, duş, havız , banyo ve yüzme ile ilgili dış kulak yolundaki suyun artmasıyla çoğalan bakterilerin önce kaşıntı sonra tıkanıklıkla ve şiddetli ağrıyla devam eden hastalık olduğunu belirtti.

Kulak tıkanıklarında ani işitme kaybı göz önüne alınarak kulağa çeşitli maddeler sokamam ve kulaktan dolma tedavi yöntemlerine başvurmamak gerektiğini söyleyen Şaşoğlu, kendi kendini tevdi etmeye çalışan hastaların kulaklarına sirke ve limon dahi damlattıklarını anlattı.

 

FARKLI ŞİKAYETLER

Günümüzde bir çok kişinin yakalandığı Vertigonun bir hastalık olmadığını söyleyen Şaşoğlu, bu rahatsızlığa yakalandığını sanan insanların şikayetlerinin çok farklı olduğunu belirtti.

Şaşoğlu, ? Vertigo, bir eksen etrafında dönme hissidir. Bu bir algıdır. Ama hastaların bir çoğu baş dönmesi gibi hisleri anlatamadığından anlatmaya hali olmadığından dolayı şikayetlerin hepsine Vertigo diyor. Sandaldayım hissi, boşluğa basıyorum, dengesizlik , gözlerim kararıyor, bayılacak gibiyim, biri beni itekliyor, hepsi ayrı ayrı. Bir tarafta vertigo diğer tarafta farklı şikayetler.Eğer vertigo varsa bu büyük ihtimalle kulaktan kaynaklanıyor, endişelenecek bir durum yoktur.? Dedi.

 

MANEVRA İLE DÜZELİR

İç kulaktaki kristal oynamaları ile meydana gelen vertigonun en sık rastlanan çeşidi olduğunu söyleyen  Şaşoğlu, tedavide ise bir manevra ile kristallerin yerine oturtulmasıyla hastaların bir seansta düzeldiğini dile getirdi.

Şaşoğlu, hastalığın ve denge probleminin yatakta dönerken ani bir hareketle başladığını, ilk 10 günlük süreçte ani hareketlerden kaçınılması gerektiğini, araç kullanmak gibi kazaya sebep olabilecek aktivitelerden uzak durmaları gerektiğini belirtti.

 

DÜZCE'DE ÇOK SIK RASTLIYORUZ

Çevrenin etkisi ile alerjik burun hastalıkları ile de çok sık karşılaştıklarını söyleyen Şaşoğlu, hapşırma, kaşıntı, tıkanıklık ve akıntı ile kendini gösterdiğini ifade etti.Düzce?de iklimin etkisi ile burun alerjilerine çok sık rastlandığını dile getiren Şaşoğlu, bitki örtüsünün özellikle fındık çiçeğinin de etkili olduğuna dikkat çekti.

Şaşoğlu, ? tedavi kısmına gelir isek , bir çoğunda ilaç tedavisi işe yarıyor. Şikayetler olduğu sürece kullanmak gerekiyor. Temel prensip en az ilaçla, en az yan etkiyle en fazla etkiyi alacak tarzda bir tedavi kullanılması gerekiyor. Hastalarımın bir kısmı, ömür boyu olduğu için bu süreci bir süre kendi kendine yönetebiliyor. Hastaların bir çoğu ilaç tedavisine çok iyi yanıt veriyor? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.