GÜVENLİ EĞİTİM İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

GÜVENLİ EĞİTİM İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Konulu toplantı gerçekleştirildi.Vali Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, önce huzur olması gerektiğini vurguladı, aile, çevre, öğretmen huzurlu olduğunda öğrencinin de huzurlu olacağının altını çizdi.

 

 

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde  Vali Zülkif Dağlı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mithat çelebioğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müftüsdü Hüseyin Can,İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kurum müdürleri, Muhtarlar, DÜBAM ve Yeşilay Temsilcileri katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın okunmasıyla başlayan toplantıda, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Serdar Dolu açılış konuşmasını yaptı. Jandarmanın yaptığı çalışmaları anlatan Dolu, özellikle bağımlılık konusunda yapılan çalışmalarda madde kullanan çocukların çoğunun okula devamsızlığının olduğunu belirtti.

Dolu, ? Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki toplam 70 okul fiziki güvenlik ve kamera sistemi yönünden incelendiğinde, 618 adet kamera bulunduğu, 68 okulda yeterli, 2 okulda yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Yapılan suç analiz çalışması neticesinde, merkez ilçede 3, Akçakoca, Cumayeri ve Çilimli ilçelerinde 2?şer ilk ve ortaokul olmak üzere toplam 9 ilk ve ortaokul risk grubunda değerlendirilmiştir. 9 okulumuzda 24 kamera ihtiyacı belirlenmiştir.? Dedi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü adına Çocuk Şube Müdürü Bircan Baygın, İl Sağlık Müdürlüğü adına Psikolog Zeynep Uran, madde bağımlılığı ve önlenmesi konusunda sunum yaparken, Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş da, Türkiye?ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını söylerken, bağımlılıkla ilgili yürütülen projeyi anlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına ise sunumu şube müdürü Mehmet Apaydın yaptı.

Toplantıda son olarak kürsüye Vali Zülkif Dağlı çıktı. Dağlı, geçen yıl uygulanmaya başlayan Güvenli Okul, Güvenli eğitim projesinin başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi.

Vali Dağlı, ? Geçen yıl okul servis taşımacılığında çık afaki bir sorun yaşamadık. Okullarımızın içinde veya yakın çevresinde uyuşturucuya dönük herhangi bir vakaya rastlanmadı. Sunum yapan hocalarımızdan gördük ki öğrencilerimizin tamamı risk altında olmakla birlikte yüzde 20?si bu riske daha çok açık. Çık daha fazla korunması ve ilgilenilmesi gerekiyor. Bu yıl da bu çalışmaları hep birlikte yapacağız. Başta huzurdan başlıyor. Aile, okul, çevre ve öğretmenlerimiz huzurlu olacak çocuklarımız da huzurlu olacak. Evinden çıktığı andan itibaren çocuğun bütün sorumluluğu bizim üzerimizde.? ifadelerini kullandı.

Okulların fiziki durumlarında yaşanan olumsuzlukların da çocuklara yansıdığını söyleyen Vali Dağlı, okullardaki sağlıklı ürün satışlarına ve kantin denetlemelerine de değindi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.