TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNDE HUMMALI ÇALIŞMA

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNDE HUMMALI ÇALIŞMA

Bu yıl geleneksel Ahilik Haftası kutlamalarını organize edecek olan Ticaret İl Müdürlüğünde hummalı bir çalışma var. İl Müdürü Çiğdem Acar, ahilik gelenek ve kültürüne sahip çıkmak ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla  17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftasına tüm Düzcelileri davet etti.

 

 

Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce?de de 17-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl kutlamaları ve etkinlikleri üstlenen Ticaret İl Müdürlüğünde hafta boyu yapılacak etkinlikler için İl Müdürü  Çiğdem Acar önderliğinde hazırlıklar gözden geçiriliyor.

Ticaret İl Müdür Çiğdem Acar, Ahilik geleneğine sahip çıkmak amacıyla her yıl kutlanan Ahilik haftası için çalışmalara başladıklarını söylerken, 17-23 eylül tarihleri arasında kutlanacak haftada çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Acar, ? Ahilik, ticaretin, sanatın ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu ve kökleri de çok eskilere dayanan bir geleneğimiz ve kültürümüzdür. Bu bağlamda bize düşen görev de bu gelenek ve kültürümüze sahip çıkmak ve yaşatılmasını sağlamaktır. 17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftamıza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Belediyemiz önünden Anıtpark?a saat 10:00 da mehteran eşliğinde kortej yürüyüşümüz ile başlayacak. Devamında da Anıtpark?ta Ahilik Haftası etkinliklerini yapacağız. Kutlama etkinlikleri sonunda vatandaşlarımıza pilav ikramımız olacak. Tüm halkımızı davet ediyorum.? Dedi.

Acar, Ahilik haftası kutlamalarında gelenek olduğu üzere, yılın usta, kalfa ve çırak ahilerine de plaket verileceğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.