KAÇAR: DENETLEME YAPILMALI

KAÇAR: DENETLEME YAPILMALI

Düzceli esnaf Adnan Kaçar vatandaşın hislerine tercüman oldu. Dolardaki yükselişi bahane ederek bazı büyük marketlerin günde 10 defa etiket değiştirdiğini söyleyen Kaçar bir vatandaş olarak, Ticaret il müdürlüğünün denetleme, siyasi parti il başkanlarının açıklama yapmasını istedi.

Düzce esnaflarından Adnan Kaçar, son günlerde dövizdeki dalgalanmaları bahane eden bazı marketlerdeki fiyat artırımlarına vatandaşın veryansın ettiğini ancak devletten karşılık bulmadığını söyledi.

Yüzde yüze, iki yüze varan zamlar yapıldığını ancak siyasi partilerin il başkanlarının hiç birinin çıkıp açıklama yapmadığını söyleyen Kaçar, geçmiş yıllardaki karaborsacıların bugünkü marketlerden daha dürüst olduğunu savundu.

Kaçar, ? Şu anda Düzce?de gıda sektöründe faaliyet gösteren mevcut marketlerin hemen hemen tamamında, haftalık, günlük, saatlik fiyat etiketlerinin değiştiğini görüyoruz. İl Ticaret müdürlüğünde 4,5 memurun görevli olduğu söyleniyor. 5 tane memurun bu işlere yetişmesi mümkün değil. Bakanlığı aradım, şikayetleri almadıklarını, e-devlet marifetiyle şikayetlerimizi dile getirmemiz gerektiğini söylediler. E- devletten bu şikayeti bakanlığa bildirdiğim zaman ilgili yer direk muhatabına gönderiyor, sizi şikayet eden bu diyor. Düzce?de denetleme görmüyoruz. Günde 10 defa fiyat değiştirenler var. 80?li yalların başındaki karaborsacılar günümüzdeki yapıdan daha namuslu daha dürüstlerdi. Yüzde yüz, yüzde iki yüze varan zamlar var. Ama ne hikmetse mecliste çoğunluğu olan iki partinin il başkanları çıkıp da bu konuyla ilgili açıklama yapmadı. Özellikle MHP ve AKP il başkanından bu konuyla alakalı açıklama bekliyoruz. Valilikten açıklama bekliyoruz.? Dedi.

Düzce halkında  ? sessiz bir çığlık? olduğunu söyleyen Kaçar, yetkililerin bu sessiz çığlığı duymadığını belirtti..? Bu millete yazıktır? diyen Kaçar, okulların açılacağı bu dönemde insanların ne yapacağını şaşırdığını dile getirirken, ? Bir vatandaş olarak devletin denetleme yapmasını talep ediyorum? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.