ESNAFLARA DAĞITIYORLAR

ESNAFLARA DAĞITIYORLAR

Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimler için Düzce?yi anketçiler sardı. Siyasi partiler ya da anket şirketlerinin yaptığı kamuoyu yoklamasının yanında bugünlerde bir de vatandaşların yaptırdığı anket ortaya çıktı. Ancak vatandaş anketinde belediye başkan adayları değil belediye meclis üyeleri için halkın tercih yapması isteniyor.

 

 

Yerel seçimler öncesinde halkın nabzını ölçmek için anket üstüne anket yaptırılıyor. Kim ya da kimlerin ya da hani kurumun yaptırdığı bilinmeyen anketlerde vatandaşa isimler sorularak ? belediye başkanı olarak kimi görmek istersiniz? diye soruluyor, ankette yer alan isimler hakkında düşünceleri alınıyor ya da akıllarından geçen başka bir isim olup olmadığı soruluyor.

Her seçim öncesi yapılan bu anketler gayet normal ancak Düzce?de belki de ilk kez bir anket yapılmaya başlandı hem de vatandaş tarafından. Üstelik bu ankette belediye başkan adayları değil belediye meclis adayları için isim soruluyor.

Son birkaç gündür şehir merkezindeki esnaflara bırakılan anket formlarında, ?Kimleri belediye meclis üyesi olarak görmek isteriz, kriterlerimiz?  başlığı var.

Başlığın altındaki küçük notta ise, ? Lütfen kişisel problemlerimizi ve çıkarlarımızı kenara koyup, memleketimize, arkadan gelen neslimize faydalı olacak işler yapabilecek insanları tespit etmeye çalışalım. Memleket bir kişinin ya da b ir grubun değil, hepimizin, sahip çıkalım, bir çivi de biz çakalım, bu memleketin insanlarına sahip çıkalım.? İfadeleri yer alıyor.

Kriterler bölümünde çalışkan, adaletli, kararlı, vizyon sahibi, dürüst, çıkarcı değil, eğitimli gibi nitelikler yer alırken anketin ikinci bölümünde ise farklı bir soruya cevap aranıyor.

? Düzce merkezli olmalı ve seçileceği bölgede ikamet etmeli mi?? sorusu için evet ve hayır şıkları kullanılan ikinci bölümde, yine adayın neden tercih edildiğine dair ilk bölümde yer alana nitelikler bulunuyor.

Anketin sonunda yer alan not da oldukça ilgi çekici. Notta, ? Düzceliler olarak çevremizde yaşayan insanlardan sorun ve sıkıntılarımızı çözebilecek kişileri tespit etmek ve yerel siyasetçilere kolaylık sağlamak amacıyla hazırladığımız bir çizelgedir. Vatandaş olarak beklentimiz, fikirlerimize önem verilmesi ve dikkate alınması yönündedir? ifadelerine yer veriliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.