KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE KESİLEMEZ!

KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE KESİLEMEZ!

Son günlerde yaşanan ekonomik krizin bedelini en çok çalışanların ödediğini söyleyen Eğitim İş Düzce İl temsilcisi Hüseyin Arslan, Siyasal iktidarın, saraylara, makam odalarına, lüks araçlara para bulma noktasında sıkıntı çekmezken emekçilere  yapacağı zammı çok gördüğünü söyledi.

 

 

Eğitim İş Düzce İl temsilcisi Hüseyin Arslan ve sendika üyeleri spor sokak çıkışında bir araya geldiler. ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili basın açıklaması yaptılar. 

Arslan, açlık ve yoksulluk oranlarının, enflasyon ve dövizde yaşanan kur krizine bağlı olarak artmaya devam ettiğini söyleyerek, ekonomide yaşanan daralma ve ülke siyasetinde yaşanan belirsizliklerin yıl sonunda enflasyon oranlarının yüzde 20 oranına yükseleceğinin emarelerini ortaya çıkardığını savundu.

Arslan, ? Döviz üzerinden dışa borçlanan, ülkemizin tüm kamu kurumlarını yok pahasına satan AKP iktidarı ülkemizi derin bir uçurumun içerisine sürüklemiş vaziyettedir. Merkez Bankası?nın son faiz artırım kararı ile ülkemiz de enflasyon ve borçlanma oranı daha da artacak ve buna bağlı olarak da yurttaşların alım gücü iyice azalacaktır. Bu pervasızlığın bedeli de yurttaşlarımıza ödettirilmektedir. Açlık sınırının 2164 TL, yoksulluk sınırının da 8119 TL?yi geçtiği ülkemizde yurttaşlarımız günden güne yoksullaşırken, sofrasındaki ekmeği gün geçtikçe daha da küçülmektedir. Yurttaşlarımız artık mutfağındaki temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma gelmiş, yapılan her zam karşısında insanlarımız her yeni güne yeni zorluklar ile başlamak zorunda kalmıştır.? Dedi.

AK Parti iktidarının, ülkenin sorunlarını görmezden geldiğin ve halkın açlık ve yoksulluk feryadına kulak tıkadığını söyleyen Arslan, iktidarın, sürekli olarak ?yerli ve milli? olmakla övündüğünü ancak içerisine düştüğü gösterişli ve savurgan halin, emekçiler tarafından inandırıcı bulunmadığını belirtti.

Siyasal iktidarın, savurganlığının ve bitmez tükenmez lüks hevesinin bedelini de bu ülkenin yoksul yurttaşları ve çalışanlarının ödediğini ifade eden Arslan, ? Geldiğimiz noktada özellikle asgari ücretle çalışanlar başta olmak üzere tüm emekçilerin (işçiler, memurlar, emekliler) alım gücü yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla büyük oranda erimiştir. Bugün halkımızın kullandığı temel hizmetlerin, temel tüketim maddelerinin fiyatı sürekli artarken; bir tek emekçilerin gelirlerinde artış olmamaktadır.? Şeklinde konuştu.

Siyasal iktidarın, saraylara, makam odalarına, lüks araçlara para bulma noktasında sıkıntı çekmezken emekçilere  yapacağı zammı çok gördüğünü vurgulayan Arslan, ?Ülkemizin emekçileri, yoksullukla boğuşurken, yurttaşlarımız geçim sıkıntısı yüzünden kendi canına kıyarken, öğretmenlerimiz, memurlarımız atanamazken AKP iktidarı, kendi çıkarları için kendi yarattıkları krizin bedelini bizlere ödetmeye kalkışmaktadır.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.