Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi

Ameliyatsız Bel ve Boyun Fıtığı Tedavisi

Bel ve boyun ağrısına yol açan birçok neden vardır. Çoğu zaman disk dejenerasyonuna bağlı olsa da birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunlar başlıca doğumsal kusurlar, aşırı zorlanma ve travma, kas zorlanması, omurga kırıkları, dejeneratif sorunlar, omurga kanalı daralması, duruş bozuklukları, kemik hastalıkları ve romatizmal hastalıklar bel ve boyun ağrısına neden olmaktadır.

Bel ve Boyun fıtığı ise, bel ve boyun bölgesinde disk kaymaları olarak bilinmektedir. Disk kaymaları bir anda olmayacağı gibi yıllarca süren bir dejenerasyonun sonucudur. Ağrısı şikayeti olan hastalar da tanı koymak için görüntüleme yöntemlerinin yanı sıra, hasta öyküsü, fizik muayene, kas-sinir sistemi muayenesi mutlaka yapılmalıdır.

Bel fıtığı yada Boyun fıtığı var diye hayata küsmenin bir anlamı yok !

Bel ve Boyun Fıtıkları Fizyoterapistimizin kapsamlı ve doğru tedavisi ile tamamen ortadan kalkmaktadır.

Fıtık rahatsızlığı olan bireylerin düşük ayak görülmesi, hissizlik, aksayarak yürüme ve idrar kaçırma, Kolda ve parmaklarda his ve güç kaybı gibi problemlerde vakit kaybetmeden hekime başvurmalıdır. Bu şikayetleri olmayan bireylerin konservatif tedavi ile bel ve boyun ağrısı şikayetlerinin ortadan kalktığı görülmektedir. Uzmanlar bel fıtığı için yapılan ameliyatların %99 unun gereksiz olduğunu belirtmektedirler.

Osmanlı Fizik Tedavi Merkezinde bel ve boyun ağrısı şikayeti olan bireyler için fizyoterapist tarafından değerlendirilip uygun görülen konservatif tedavi planı yapılır ve uygulanır. Uyguladığımız tedaviler sıcak ve soğuk uygulamalar, egzersiz programı , manuel terapi, kinesiotape bantlama, medikal masaj içeren uygulamalar yapılmaktadır. Bunun yanında olmazsa olmaz hastaya günlük yaşam aktiviteleri hakkında eğitim vermekteyiz.

"Fıtık tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Biz birçok hastanın ameliyat teşhisi konmuş olmasına rağmen fizyoterapistimizin uygulamış olduğu teknikler ile fıtığı küçülmüş ya da tamamen geçmiştir."

Osmanlı Fizik Tedavi Merkezi:  ? www.fitiktedavi.net  - Facebook/OsmanliFizikTedavi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.