ÖRNEK OLMASI GEREKEN KURUMDA?

ÖRNEK OLMASI GEREKEN KURUMDA?

Çocuk işçiliğiyle mücadeleye kötü örnek. Bir kamu kurumunun bakım onarım çalışmasında çocuk işçi kullanılması şaşkınlığa yol açtı. Örnek olması gereken ilin en üst kurumunda ortaya çıkan manzara , çocuk işçiliğinin önüne geçmek için yapılan çalışmaların sadece sözde kaldığını ortaya koydu.

 

 

Çocukların eğitim görüp, gezip oynayacağı yaşta ağır işlerde çalıştırılması tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sorun olduğu biliniyor.. Bu durumu önlemek için çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında çalışmalar yapılmıştı.

Ancak çocuk işçiliğine izin verilmediği sürekli açıklansa da Düzce?de ortaya çıkan görüntü pes dedirtti.

Bakım onarımdan geçen valilik kampüsünde tam öğlen paydosunda kameramıza takılan görüntüde, birkaç tane çocuk yaşındaki işçi yemek arası vermişti.

Diğer kurum veya kişilere örnek olması gerekirken valilikte böyle bir uygulama yapılması akıllara ziyan bir davranış olarak görülürken, her olumsuzluktan haberi olmayacağı  ve kendisine her iletilen yanlış uygulamaya el attığı bilinen  Vali Zülkif Dağlı?nın bu olaydan haberi olmadığı akıllara geldi.

Yaşanan bu çelişkide, yabancı uyruklu olduğu düşünülen işçilerle ilgili olarak, ?her gün bu binaya giren kurum müdürleri, veya kampüs personelinden kimsenin dikkatini çekmedi mi? sorusunu cevaplayacak bir yetkili bekleniyor.

Haberimizin ardından Vali Zülkif Dağlı'nın konuya hemen el attığı öğrenilirken, gerekli talimatı verdiği ve inceleme başlatılmasını istediği duyumu alındı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.