VALİ ANINDA EL ATTI

VALİ ANINDA EL ATTI

Bugün gündeme getirdiğimiz, valilik kampüsündeki bakım onarım çalışmalarında çocuk işçi çalıştırılıyor, içerikli haberimizin ardından Vali Zülkif Dağlı tarafından konuya el koyuldu. Yapılan araştırmanın ardından, firmanın taahhütlerine ve sözleşme eklerine aykırı olarak işçi çalıştırdığının tespit edildiği ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.

 

 

Valilik bahçesinde bugün kameramıza takılan görüntülerde, kampüste yapılan bakım ve onarım çalışmalarında çocuk işçi çalıştırıldığını görmüş, tam da öğle yemeği sırasında görüntüleyerek gündeme taşımıştık.

Haberimizin ardından Vali Zülkif Dağlı konuya hemen el atarken yapılan incelemenin ardından bu usulsüzlük için idari işlem başlatılacağı açıklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada:

?Örnek Olması Gereken Kurumda? başlığı ile verilen haber konusu Valiliğimizce derhal incelenmiş olup;

Valilik bahçe düzenlemesi işi İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmiştir. İhaleyi alan firmanın taahhütlerine ve sözleşme eklerine aykırı olarak işçi çalıştırdığı tespit edilmiştir. İlgili firma idareye çağrılarak uyarılmış, söz konusu kişiler şantiye sahasından derhal çıkarılarak idari inceleme başlatılmıştır.

İfadeleri kullanıldı.

           


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.