KEŞİR KADIN EMEK PAZARINDA

KEŞİR KADIN EMEK PAZARINDA

Düzce Tv haber ekibi Milletvekili Ayşe Keşir ile birlikte kadın emek pazarını gezdi. Keşir, hepsi el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı pazara, hem tezgah açmaları için üreten kadınları, hem de alışveriş yapmaları için Düzcelileri davet etti.

 

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Cumhuriyet mahallesindeki katlı pazarda kurulan kadınlar pazarını ziyaret etti.

Keşir, el emeklerini pazarda tezgah açarak sergileyen ve  aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan kadınlarla bir araya geldi, onların sorun ve taleplerini dinledi.

Pazarın çok yeni olmasından dolayı henüz tezgah sayısının istenen düzeyde olmadığını söyleyen Keşir, köylerde üreten kadınlara da çağrıda bulundu.

Keşir, ? Uzun zamandır konuştuğumuz bir projeydi. Kent Konseyi Kadın meclisi ile, Düzce?nin kadınları için neler yapılabilir konusunda hep istişare halindeydik. Kadınların ürünlerini düzenli satabilecekleri alan ihtiyacı ortaya çıktığını gördük. Bu pazarı da yeni açtık tam olarak bilinmiyor, belediye başkanımızla da görüştük. Sadece Pazar günleri açılıyor diğer günler koca mekan boş. Kadınlarla da konuşarak, Pazar günü dışında kadın emeği pazarı olarak değerlendirelim. Yeni açıldı, alışmaya çalışıyorlar, yaz sezonu, çok arzu ettiğimiz gibi değil tezgahlar. Köylerde el emeği ile üreten bütün kadınları davet ediyoruz.? Dedi.

Haber ekibimizle birlikte pazarda açılan tezgahları değerlendiren Keşir, pazarda el emeklerini hem üretip hem satan kadınların ürünlerini incelerken özellikle kendilerine uygun takılar bulabilecek gençleri ve çocuklarına organik ürün yedirmek isteyen anneleri pazara davet etti.

Tamamen doğal katkısız ürünlerin satıldığı pazarı gezerken sofranın başına geçerek yufka açan Keşir, bu konudaki maharetini de gösterdi. Keşir?in açtığı yufka pişirilerek haber ekibimize ikram edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.