VATANDAŞIN MESAJI ÇOK MANİDAR

VATANDAŞIN MESAJI ÇOK MANİDAR

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında fındıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Hikmet keskin, sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutuldu. Fındık konusunda bakanlık ve TMO ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Keskin, birkaç güne kadar fiyatla ilgili çalışmaların sona ereceğini bildirmişti. Çiftçiye, ? Fındıkçılar ihtiyacı kadarını satsın? tavsiyesinde bulunan Keskin?e ? garibanın elinde fındık mı kaldı? şeklinde cevap geldi.

 

 

Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, geçtiğimiz günlerde gündem değerlendirmesinde bulunmuş, gündeminde yokken fındıkla ilgili gelen bir soruyu cevaplamak zorunda kalmıştı.hatta, şimdi bu soruyla bütün basın toplantısı güme gidecek, herkes bunu başa çekecek, böyle bir şanssızlığımız olacak gibi görünüyor ama yine de cevap vereyim" şeklinde espri yapmıştı.

Keskin, bakanlık ve TMO ile görüşmeler yaptıklarını söylemiş, birkaç güne kadar fiyatla ilgili çalışmaların sona ereceğini bildirmişti, aynı açıklamada üreticilere tavsiyelerde bulunmuştu.

Keskin, ? Türkiye?de şu anki ekonomik dengelerin çok ciddi oynak olmasından kaynaklanan durumun belirsizlik göstermesi, Türkiye çok ciddi bir dönemden geçiyor. Bu dönemde Türkiye gerçekten dirayetli bir duruş sergiliyor. Şu anda sadece fındıkla değil diğer mahsullerle de alakalı bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmayı hükümetimiz TMO ve ziraat odaları ile birlikte yapıyor. Fındık fiyatlarımız aslında 15 gün önce açıklanmış olacaktı. Zannediyorum bu çalışma birkaç güne bitecek. Doların hareketli olmasından dolayı, fındık fiyatı açıklandığı anda doların altında kalacak bir fiyatın hemşerilerimizi tatmin etmeyeceği çekincesinden dolayı beklenmekte. En azından insanlar ihtiyacı kadar olan fındığı satıp ihtiyaçlarını görü geri kalan fındığı satmamaları konusunda hem bizler hem diğer partilerin il başkanlarıyla yaptığımız istişarelerde basın yoluyla duyuruyoruz satmayın diyoruz. Önümüzdeki günlerde güzel bir fiyat açıklandıktan sonra hemşerilerimizi bu ekonomik krize ezdirmeme konusunda çalışmalarımız olacaktır.? İfadelerini kullanmıştı.

Keskin?in bu açıklamalarına fındık üreticileri tepki gösterdi.

?Bize fındığın selasını okuttular, biz de sandıkta sela okutacağız? diyen vatandaşlar, yem, gübre, mazot fiyatlarının alıp başını gittiğini söylerken,  ? çiftçinin yediği ekmek burnundan geliyor? ifadelerini kullandılar.

Keskin?in ? ihtiyacınız kadarını satın? sözlerine karşılık, okulların da açıldığı şu günlerde masrafları bir kat daha artan vatandaşlar fındıklarını satmak zorunda kaldıklarını söyleyerek,  ?ihtiyaç sahibi garibanların elinde fındık mı kaldı? Siz herhalde gelecek sezonun fiyatı için çalışıyorsunuz.? Diyerek tepki gösterdiler.

 Vatandaşlar, ? devlet baba fındıkçıyı tüccarın kucağına attı? diyerek de tepki gösterdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.