YILMAZ: İSMİ KORUNMALI

YILMAZ: İSMİ KORUNMALI

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz, Atatürk devrimlerinin tüm kazanımlarını yok etmek çabasındaki siyasi otoritenin yollar, köprüler, havaalanları yaparak "İyi ve olağan bir hizmet" yapılıyor algısı vermeye çalıştığını iddia etti.

 

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz iktidarın  "Atatürksüz bir Türkiye Atatürksüz bir tarih" yaratma gayreti içinde olduğunu savundu.

İstanbul'da yapılmakta olan 3. Havaalanı projesi ve özellikle bu yeni havaalanının adı konusunun bunun en son ve en somut örneği olduğunu söyleyen Yılmaz,

? İstanbul'da yapılmakta olan 3. Havaalanı ile İstanbul Atatürk Havaalanının kapatılacağını ve millet bahçesine dönüştürüleceğini bizzat Cumhurbaşkanı açıklamıştır. Gerekçe olarak İstanbul Atatürk Havaalanının ihtiyaçlara cevap veremediği ve yetersiz kaldığını ileri sürmüştür. Bu durumda yeni havaalanına geçişi diyecek bir şey yoktur ancak bu bir taşınma , bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle 3. havaalanına başka isim verilemez. Yeni bir isim aranamaz. İlginçtir ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın basın ve yayın organlarında yer alan "Havaalanına ad verme konusundaki yetkinin havaalanını yapan firmaya ait olduğu" yönündeki açıklaması ise hem hukuksal hem siyasal anlamda hiç kuşkusuz bir yanlış anlamanın ya da yanlış bilgilendirilmenin sonucudur. ? dedi.

 Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak İstanbul'da yapılmakta olan 3. havaalanına başka bir ad verilmeye çalışılmasını bir hakkın kullanılması ya da siyasal bir gereklilik olarak değil,  tam anlamı ile "tarihin yeniden yazılması ve Atatürksüz bir tarih" yaratma çabasının yeni adımı olarak kabul ettiklerini kaydetti.

 Yılmaz, ? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun mazlum ulusların efsanevi kahramanının Türk Milletinin kurtarıcısının adının ülkenin en büyük havaalanına verilmesinden daha doğal ne olabilir. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak tekrar ediyoruz İstanbul'da yapılmakta olan 3. hava alanının yine "İstanbul Atatürk Havaalanı" olarak korunması siyasi olduğu kadar hukuki hatta ahlaki bir zorunluluktur diyoruz.? Diyerek,

  Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak bugünden itibaren Spor Sokak girişindeki Zabıta noktasında 3. havaalanının adı "Atatürk Olsun" adlı imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.