VALİ: DÜZCE'DE PEK FAZLA YOL ALAMADIK

VALİ: DÜZCE'DE PEK FAZLA YOL ALAMADIK

Bugün düzenlenen Sıfır Atık Projesi bilfgilendirme toplantısında konuşan Vali Zülkif Dağlı, bu konuda Düzce?de pek fazla yol alınamadığını söyledi, sorunlar çöp tesisinden gibi görünse de aslında sıkıntının yereldeki başka sorunlardan kaynaklandığını vurguladı. Vali Dağlı, ? kaybedecek vaktimiz yok? dedi.

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan ?Sıfır Atık? projesi için Vali Zülkif Dağlı başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yürütülen proje Düzce?de aşamalı olarak öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya başlanacak, akabinde tüm Düzce genelinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması ile devam ederek gelişmesi ve sıfır atık projesi ilkesi olan tamamen evlerde ve işyerlerinde ayrıştırılmış atık toplama sistemine kadar ilerlemesi hedefleniyor.

Valilik Kampüs binasında başlayan ve diğer kamu kurumlarına da hızla yayılacak olan Sıfır Atık Projesi ve devamında başlayacak olan plastik poşet kullanımının azaltılması projesi ile çevre duyarlılığı oluşturmak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak amaçlanıyor..

Proje kapsamında Vali Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında İl ve İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları ve Kurum Müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal proje hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Tanıtım videosu gösterimi sunuldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya başlanacak olan projeyle ilgili Çevre Mühendisi Özlem Anakan bir sunum yaptı, daha sonra kürsüye Belediye Başkanı Dursun Ay çıktı.

Ay, ?Düzce?de çöp sorunu çözmek için çalışıyoruz. Katı Atık Birliği olarak Sayın Valimizin başkanlığında defalarca toplandık. Proje kapsamında somut adımlar atarak kısa sürede bu işi çözmek için çalışacağız.? Dedi.

Vali Dr. Zülkif Dağlı, Sıfır Atık Projesinin 1 yıl önce başladığını ancak Düzce?de bu konuda pek fazla yol alınamadığını söylerken, çöp tesisiyle ilgili sorunlardan kaynaklansa da, bu sıkıntıların yereldeki bazı sorunlardan olduğunu düşündüklerini belirtti.

Vali Dağlı, ?  Bugünden itibaren bu konuda biz daha hızlı bir şekilde konuyu ele almak suretiyle en azından kurumlarımızda hemen başlamak suretiyle bu kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak istiyoruz. Sıfır Atık Projesi önemli. İyi bir çalışma oldu herkesin malumu israfın önüne geçmek için önemli. Bu bir ekonomik değer inşallah ülkemiz kazanacak. Baktığımızda Almanya çöp konusunda uzmanlaşmış durumda. Almanya katma değeri bakımdan çöpten gelen gelirle çok önemli bir kazanç kapısı haline gelmiştir. Biz önce valiliğimiz de bu işi başlattık ardından bu toplantı ile en azından sorumlu olduğumuz kurumlarda bunu hemen başlatmak suretiyle inşallah önemli bir adım atmış olacağız. Bizim Sıfır Atıkla ilgili kaybedecek vaktimiz yok. Bir an önce bu konuda yol almak durumundayız. Sizlerin gayretleriyle çalışmalarıyla bu kaybettiğimiz zamanı geri kazanacağız.? İfadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.