BİR AİLE HEKİMİNİN SESSİZ ÇIĞLIĞI!

BİR AİLE HEKİMİNİN SESSİZ ÇIĞLIĞI!

Düzce?de görev yapan bir aile hekimi, haber merkezimize gönderdiği mektupla, hem yaşanan bir usulsüzlüğe hem de sağlıktaki şiddete dikkat çekti.

Düzce Tv haber merkezine geçtiğimiz günlerde,  adeta ? bir aile hekimin sessiz çığlığı? dedirten bir mektup ulaştı. Mektupta yer alan iddialar, hem bir devlet kurumunun yaptığı usulsüzlük, hem de bu usulsüzlüğe karşı görevini yerine getirmeye çalışan aile hekimlerine yönelik tehdit ve oluşabilecek saldırılarla ilgiliydi.

Aile hekimlerine servis raporu için başvurular olduğunu anlatan hekimin, bu raporun düzenlenemeyeceğini söylediğinde aldığı tehdit ve bu usulsüzlüğü kabul edenin bir devlet kurumu olduğunu ifade etiği mektuptaki son cümleler ise oldukça çarpıcı, ? bir gün silahı çekip beni vuruklarında o raporu veren meslektaşım ve raporu kabul eden kurum amirleri cenaze namazımı kılarlar.? ?.

aile hekiminin o mektubunda şu ifadeler yer aldı:

?Merhaba ben bugün size bir aile hekimi olarak yazıyorum. Okulların açıldığı bu dönemde polikliniklere servis şoförü raporu diyerek başvuranlar, mevcut bu önemli bir kağıt değil sadece okula vereceğiz diyerek halk eğitimden yollanıyor bu şahıslar bize . Benim gibi aile Hekimleri bunun verilemeyeceğini anlatarak tetkik olmadan ilgili uzman görüşü olmadan bu rapor düzenlemez diyoruz . Ama bunu veren tek hekim raporu adı altında düzenleyen hekimler var ve işin acı yanı bunu kabul eden devlet kurumu. Dün bir hekim katledildi bu ülkede son da olmayacak ve ben sıramı bekliyorum. Çünkü bugün elindeki tek hekim raporu ile seni sürdürmek için imza toplayacağım demeyecek, bir gün hasta çekip vuracak. İşte o zaman o raporu veren meslektaşlarım raporu kabul eden kurum amirleri hep beraber cenaze namazımı kılarlar . Niye mi yazıyorum size biri duysun beni artık, iş yapmak istemediğim için değil, doğru yapmak istediğimiz için bu raporların bize gelmemesi lazım?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.