BAYRAM“ÖĞRETMENLERE GEREKEN DEĞER VERİLMİYOR"

BAYRAM“ÖĞRETMENLERE GEREKEN DEĞER VERİLMİYOR

 

24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Eğitim-iş sen Düzce İl Başkanı Zeki Bayram Öğretmenlik mesleğinin değerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Öğretmenlere verdiği değeri anımsatarak aktardı. Bayram; Atatürk'ün ,Ulusal bütünlüğümüzün Kurtulmasında ve geliştirtmesinde, Türkiye'nin Çağdaşlaşmasında merkezi görevi eğitime ve öğretmenlere verdiğini dile getirerek O'nun "Ulusları Kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir Öğretmenlerden, eğitimciden yoksun bir ulus henüz ulus adını alma yeteneğini kazmamıştır" sözlerini tekrarladı.

Bayram Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden yola çıkarak geçmişte eğitime ve Öğretmenlere verilen değerle günümüzde verilen değeri kıyaslayarak Geçmişte Eğitime ve öğretmenlere verilen değerin bugün verilmediğini ve bu konu da anlayışın değiştiğini kaydetti.

Bayram"Bugün devlet eğitimden elini çeksin diyerek, eline geçen her fırsatta eğitimi özelleştirmeye Bilimsel-laik özünden kopartıp dinselleştirmeye ve öğretim birliğini kaldırmaya çalışan bir anlayışın iş başında olduğunu söyledi.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal şartlarına da değinen Bayram Bu konuda iyileştirilmesinin yanı sıra çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortam oluşturulmasını istiyoruz dedi. 

Düzce'de Eğitim veren Öğretmenlerin durumuyla ilgili de bir değerlendirme yapan Bayram"Düzce Öğretmen evinin durumuna bakarsanız Düzce de öğretmene verilen değeri görürüsünüz; Deprem zamanı alelacele yapılan derme çatma binada hizmet sürüyor. Restoran akşamları kapalı durumda yatakhane yetersiz, lokal şartları kötü durumda şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere sürekli soruşturmalar açıldığına da değinen Bayram haklarındaki en küçük şikâyetlerde bile öğretmenin arkasında durmak yerine ceza uygulamasını devreye almaya çalışıyorlar dedi.

OZAN ERDOĞAN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.