AK PARTİ MECLİSE SUNDU

AK PARTİ MECLİSE SUNDU

Trafik Cezalarının Tutarında Artış Yapılmasına İlişkin Teklif Meclis Başkanlığına sunuldu. Emniyet şeridi ihlali yapanlara ve makas atanlara 1002 lira, cep telefonuyla konuşanlara 235 lira ceza verilecek.

 

 

AK Parti'nin; trafik cezalarının artırılması, kolluk personelinin TSK'daki muadilleriyle eşit haklara sahip olması, uyuşturucu ile mücadelede ek önlemler alınması, güvenlik korucularının gençleştirilmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

 

CEZA TUTARLARINDA ARTIŞ

Emniyet şeridi ihlali yapanlara ve makas atanlara 1002 lira, cep telefonuyla konuşanlara 235 lira ceza verilecek. Teklif önümüzdeki hafta Meclis'ten geçirilecek.

Çakar, siren gibi ışıkları mevzuata aykırı olarak kullananlara bin 2 lira para cezası kesilecek. Eğer 3 defa bunu gerçekleştirirlerse trafikten men edilecekler.Abart egzoz kullananlara da bin 2 lira ceza kesilecek.

Kırmızı ışık ihlalleri de trafik kazalarında önemli bir yer tutuyor. Düzenlemeye göre kırmızı ışık ihlali yapanlara 235 lira ceza kesilecek. 3 defa ihlal söz konusu olursa 30 gün, 3 defadan fazla ihlal söz konusu olursa 60 gün ehliyete el konulacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.