Türkiye 3.sü oldu

Türkiye 3.sü oldu

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Diyarbakır?da düzenlenen Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali, Diyarbakır'da yapılırken, Düzce Hafız Hasan Kur'an Kursu öğrencilerinden Hamza Öztaş Türkiye 3.sü oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığınca Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de organize edilen "Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali"ne bölgelerinde birinci olan 7 hafız katılırken,  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen,  Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, yarışmacıların aileleri ve hocaları ile vatandaşlar da salonda yer aldıı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, yarışmanın Diyarbakır'da düzenlenmesinin önemine değinerek "Burada üç yıl önce bu kürsüyü kuramıyorduk. Ulu Cami'nin günlerce kapalı kalmasına şahitlik ettik. Bir defasında cuma namazı bile kılamadık. Allah o günleri bir daha geri getirmesin. Allah, bu millete, bu halka, bu topraklarda yaşayan insanlara o kötü günleri bir daha göstermesin. Allah, güzel günlerin kıymetini bilebilmeyi nasip etsin." dedi.

Daha sonra yarışmaya katılan 7 hafız, Osman Şahin, Yaşar Çuhadar ve Fatih Çatmakaş'tan oluşan seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu. Yarışmada, Amasya'dan katılan Esad Gökçe birinci, İstanbul'dan katılan Mustafa Şirin ikinci, Düzce'den katılan Hamza Öztaş üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi. Tüm yarışmacılara ayrıca Diyarbakır Valiliğince saat, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca da tam altın hediye edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.