SU BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEYE BAŞLADI

 SU BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEYE BAŞLADI

 Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, üreticilerin, bireysel sulama makine ve ekipman alımının yüzde 50'sinin hibe şeklinde karşılanmasına ilişkin destekten yararlanmaları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos olduğunu anımsatarak, çiftçilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için müracaatların eksiksiz ve zamanında yapılmasını istedi.

Başkan Öztürk, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'in 1 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayan başvuru süresinin 30 gün olduğunu kaydeden Öztürk, "Başvurular 30 Ağustos'un tatil gününe denk gelmesi dolayısıyla 31 Ağustos mesai bitimine kadar yapılabilecek" dedi.
Bitkisel üretimin hem verim hem de kalite açısından yükseltilmesine çok büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Öztürk, "Tarla içi damla, tarla içi yağmurlama gibi çok önemsediğimiz konuları da içeren yatırımlar için geç kalınmamalı" uyarısında bulundu.
Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, tebliğin, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için belirlenmiş bireysel sulama makine ve ekipmanları alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacı taşıdığını belirterek, destekten gerçek ve tüzel kişiler ile 'Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin yararlanabileceği ve destekleme programının tüm illerde uygulandığının altını çizdi.
Günümüzde suyun ekonomik ve toprağı da gözetecek şekilde kullanılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Öztürk, "Uzun süredir devam eden sıcak havanın ardından gelen yağmur toprağa biraz olsun nefes aldırdı. Görülüyor ki suyun önemi büyük. Teknik olarak yüzey sulama yöntemlerinde sulama randımanın yüzde 50, yağmurlama sulama yönteminde yüzde 75 ve damlama yönteminde ise yüzde 90 olduğu bilinmektedir. Küresel ısınmanın kuraklık etkisi ve su kaynaklarımızın azalması sorunları göz önünde bulundurulduğunda, su tasarrufu sağlayan basınçlı sulama yöntemlerinin ülkemizde yaygınlaştırılması gerektiği açıktır. Ülkemiz, tarımda su kullanım düzeyini gelişmiş ülkeler seviyesine çekmek zorundadır" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.