ATILINDA ATILI OLDU

ATILINDA ATILI OLDU

Aziziye mahallesinde bulunan eski SSK poliklinik binalarının hali perişan. İçi yıkık dökük hale gelen, eşyaları çalınan binaların alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline gelmesinden mahalleli oldukça rahatsız. Yıllardır bu binaların değerlendirilmesini isteyen vatandaşlar artık durumu tiye almaya başladılar. Aziziyeli bir vatandaş, ? virane oldu bana müsaade etsinler madem  brahane yapayım? diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

Aziziye Mahallesi'nde yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle atıl duruma geçen eski SSK poliklinikleri için hala değerlendirilemedi. Aradan geçen süre içinde atılında atılına düşen binaların ne olacağı hala meçhul.  

Devletin kaynaklarının nasıl heba edildiğinin en büyük örneği olan, eski SSK poliklinikleri için bugüne kadar bir çok kez  konuşulsa da icraat anlamında harekete geçilmeyince binalar kaderine terk edildi.

Binanın dışı kadar içinin hali de içler acısı. İçerdeki harabe durum yapılan onca masrafın ve emeğin heba olmasına yazık dedirtirken, kırılmış dökülmüş malzemeler, yıkılmaya yüz tütmüş yer ve tavan döşemeleri, yere atılan Atatürk posteri ve çürümüş yiyeceklere kadar bir çok ayrıntı dikkati çekti.

Binaların durumu yıllardır çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız ederken, alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline gelen binalarla ilgili, Aziziye mahallesinde yaşayan bir vatandaştan özellikle siyasilere sitemli ve durumu tiye alan ilginç bir öneri geldi, vatandaş, ? virane oldu madem ki müsaade etsinler birahane yapayım dedi.

Aziziye mahallesi sakinlerinden Hikmet Kara, ? Yeni hastane açıldı açılalı burası perişan, gireni çıkanı belli değil, hayvan yeri oldu. Camı çerçevesi yok içerideki eşyaların hepsi çalındı. İlgilenen yok, mahallenin huzurunu bozuyor. Akşam olunca gireni çıkanı belli değil. Madde bağımlısı da giriyor, hepsi giriyor. Kaç sefer geldiler konuştular, hiçbir icraat yok. Gelen gidiyor, biz konuştuğumuzla kalıyoruz. Nereye müracaat etsek geleceğiz bakacağız, hiç kimse gelmiyor.? Derken,

Şeref Topaloğlu ise, tepkisini farklı şekilde dile getirirken, alkol ve madde bağımlılarının mekanı olan bina için, ? virane ne demek müsaade etsinler meyhane yapayım, alkolikler, madde bağımlıları hep burada, Aziziye mahallesi denilince insan biraz duraklayacak, ufak bir yer değil ki, ne camı var ne çerçevesi, herkes burada, Ankara?nın bilgisi yok, buranın zaten bilgisi yok, buradaki milletvekilleri ne yapıyor. Seçim zamanı gel rey ver. Ondan sonra kayboluyorlar, öyle bir dünya yok. Herkes işini yapacak. Yatağı yorganı hepsini çaldılar.? Şeklinde konuştu.

Haber ekibimiz eski hastanede çekim yaparken aynı anlarda polis ekipleri olumsuz şahıslara karşı binanın çevresinde incelemede bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.