BELEDİYE GERİ ADIM ATMIYOR İDDİASI

BELEDİYE GERİ ADIM ATMIYOR İDDİASI

Son birkaç gündür gündeme getirdiğimiz su faturalarına yapılan gizli zam vatandaşın aleyhine devam edecek. Alınan duyuma göre, meclis kararı olmadan su bedellerine zam yapan belediye geri adım atmıyor. Zamları geçerli göstermek için ise geç kalınmış meclis kararı alınması planlanıyor.

 

 

Belediye meclisi ekim ayı ilk toplantısında MHP meclis üyelerinin gündeme getirdiği su faturalarındaki gizli zam, vatandaşın büyük tepkisine yol açtı.

Belediye meclisinin 2017 yılında aldığı karardaki bedellerin değil, meclis kararı alınmadan artırılan bedellerin faturalara eklenmesi su paralarının yükselmesine neden oldu.

2017 yılı Kasım ayında alınan meclis kararına göre, su birim fiyatı 2 lira 29 kuruş iken son aylarda gelen su faturalarında  birim fiyatı 2 lira 57 kuruş olarak gösteriliyor.

Meclisin ilk toplantısında MHP?nin gündeme getirdiği bu 28 kuruşluk bu gizli zammın meclis kararı olmadan nasıl uyguladığı sorgulanırken, MHP kanadına belediyeden bir cevap gelmemiş, Başkan Dursun Ay bu konunun inceleneceğini söylemişti.

Ancak ekim ayı ikinci toplantısında konu gündeme gelmedi. Alınan duyuma göre ise, belediye gizli zam konusunda vatandaş mağduriyetini giderme yönünde geri adım atmayacak ve zamlı tarife devam edecek. Zammın geçerli olması için ise daha önce alınması gereken meclis kararı alınacak.

Şimdi merak edilen geç kalınmış bu meclis kararı alınması sırasında, görev sürelerinin bitmesine az bir süre kala Ak Partili meclis üyelerinin vatandaşın lehine bir tavır sergileyip sergilemeyeceği. Ak Partililerin, bu kararın neden daha önce alınmadığına dair bir görüş beyan etmek yerine, yine el kaldır indir görevini yerine getirerek, vatandaşı kandırır nitelikteki gizli zammı kabul edip etmeyecekleri de merak ediliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.