DAHA AÇILALI 1 YIL OLMADI

DAHA AÇILALI 1 YIL OLMADI

Muncurlu?da fizik tedavi rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren eski hastane , 2018 yılının başında yapılan şaşalı açılışın ardından daha 1 yıl geçmeden terk edilmiş bir görüntü sergiliyor. Açıldığı günlerdeki hasta sayısının çok altına düşen merkez harap haliyle dikkat çekiyor.

 

 

Atatürk Devlet hastanesinin ek binası olarak yıllarca hizmet veren  Muncurlu binası, yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından düştüğü atıl durumdan kurtarılmış,  2017 yılında,  100 yataklı Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak Düzce?ye ve bölgeye hizmet vermeye başlamıştı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi ayrıca ayakta ve yatarak sunulan tedavi hizmetlerinin yanı sıra, evde sağlık hizmetleri kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon gereken hastalara evinde hizmet de veriyordu. Cumartesi günleri ise ayakta tedavi seansları yapılıyordu.

10 Şubat 2018 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Faruk Özlü ile siyasilerin ve idarecilerin katıldığı şaşalı bir törenle resmi açılışı  gerçekleştirilen merkezde açıldıktan  sonra 80- 90 hasta sayısının altına düşmemişti.

Ancak  fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bugünlerde eski günlerini özlüyor. O günlerdeki hasta sayısını adeta mumla arayan merkezde iddiaya göre, tedaviye gelenlerle refakatçilerin dışarı çıkması yasak.

Merkezin akan çatısı,  korku filmleri platosuna benzeyen bahçesi, duvarlarının dökülmüş boyası, paslanmaya yüz tutmuş metal aksamları dikkat çekerken, Terk edilmişlik hastanenin her yerinden belli oluyor.

İddiaya göre, Hastaları evlerinden alan servislere trafik ekipleri ceza yazdığı için servisler de görevi bırakmış.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.