DÜZCE KORUMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

DÜZCE KORUMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 

Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın de katılımı ile Düzce Adalet Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'de Denetimli Serbestlik Sistemi ve Uygulamalar konusu değerlendirildi. Toplantıda Denetimli Serbestlik Savcısı Musa Serdar ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Ebru Yıldırım Kocalar tarafından bir infaz birimi olan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünün görevleri, Türkiye'de denetimli serbestlik sisteminin gelişimi ve uygulamaları katılımcılara anlatıldı.

Toplantıda konuşan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Denetimli Serbestlik Sisteminin toplum temelli bir uygulama olduğundan topluma sağladığı ve sağlayacağı katkılardan, denetimli serbestlik sisteminin etkin uygulamasının devam edebilmesi için kurumlar arası çalışmanın öneminden, koruma kurulunun görevlerinden ve Düzce Koruma Kurulu Başkanlığının yaptığı çalışmalar aktardı.

Ramazan Solmaz, Mayıs ayından bu yana sürdürülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Ceza İnfaz Kurumlarından salıverilen eski hükümlülere, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin eğitim ve istihdamına yönelik Türkiye İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü ile ortaklaşa Kaynakçılık kursu hazırlandı.  Hedef kitlenin belirlenmesinin ardından kurs başlayacak. Denetimli serbestlik tedbirine sahip hükümlülerin yararlanması için oluşturulacak olan Denetimli Serbestlik Kitaplığı için bağış kampanyası başlatıldı. Birçok kamu kurum ve kuruluşundan destek alındı. Bağışın tamamlanmasının ardından denetimli serbestlik kitaplığı oluşturulacak. Ceza İnfaz Kurumlarından salıverilen eski hükümlülere, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin eğitim ve istihdamına yönelik Adliye bünyesinde Türkiye İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğü ile birlikte bilgisayar sınıfı oluşturuldu. Suçun önlenmesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Sporla Yaşa Projesi' devam ediyor. Düzce Üniversitesinde görevli Yardımcı Doç. Dr. Fatma Eker'in hazırladığı Akçakoca'da uyuşturucu bağımlılığının önlenmesine yönelik yürütülen projede Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü olarak ortaklaşa çalışma yürütülüyor. Denetimli Serbestlik sisteminin kurum ve kuruluşlara tanıtımının yapılması için toplantı ve seminerlere başlandı. Bu kapsamda öncelikle Düzce B Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülere yönelik iki kez bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzce?Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantılar devam edecek. Suçtan zarar görevlilere yönelik toplum polisi ile ortaklaşa bir proje ile hazırlanması planlanmaktadır. Suça sürüklenen çocuklar ile ilgili bir Avrupa Birliği projesi hazırlıkları devam etmektedir." Başsavcı Solmaz'ın açıklamanın ardından toplantı sona erdi.

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.