TSO, DESOB VE BORSADAN ORTAK AÇIKLAMA

TSO, DESOB VE BORSADAN ORTAK AÇIKLAMA

Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, enflasyonla mücadele programını desteklediklerini söyledi, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa etkisinin  de o kadar büyük olacağını belirtti. Şahin tüm üyelere çağrıda bulundu.

 

 

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı  ortak bir toplantı düzenleyerek, "Enflasyonla Topyekün Mücadelede Varız" kampanyasını başlattılar.

Odalar adına kampanya bildirisini TSO Başkanı Tuncay Şahin okudu. Türkiye?nin 2002 yılından sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde ettiğini söyleyen Şahin, enflasyonun ek haneli seviyelere düştüğünü belirtti.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin enflasyonun yeniden çift hanelere çıkmasına yol açtığını söyleyen Şahin, aran enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Şahin, ? Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Berat Albayrak liderliğinde başlatılan enflasyonla mücadele programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekün  bir duruş sergileyerek elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede, TOBB ve Odalar Borsalar , her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 İl ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa etkisi de o kadar büyük olur.? Dedi.

Tek yürek ve tek ses olunduğu takdirde enflasyonla mücadeleden sonuç alınacağını söyleyen Şahin, hem firmaların, hem de milletin topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacağına inandıklarını dile getirdi.

Şahin, ? Biz de, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve DESOB olarak tüm üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını bekliyoruz. İnanıyorum ki, Düzce olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacağız.? Şeklinde konuştu.

 

KAYIKÇI, ? BİZ DE VARIZ?

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı da, Türkiye?nin içinde bulunduğu urumda, Düzce?de zam yapmadan ayakta durmaya çalışan esnafların çok olduğunu söylerken, ?topyekün mücadelede biz de varız? dedi.

Kayıkçı, ? Kar marjlarımız çok sıkışmasına rağmen yıl sonuna kadar, asgari ücret açıklanıncaya kadar zarar da olsa sineye çekmeyi göze almışızdır. Bugün bu yüzde 0 ancak şunu yapabilir, gelecekte zam yapmayı planlayan, elinde malı olup, ya da belli bir üretim yaparak ben bundan istifade edeyim, tedbir alayım diyenlerin önüne geçebilir diye düşünüyorum. Ama normalde, sokağa çıkıp baktığınızda fiyatlarda, bir kahvehaneye, lokantaya gidin fiyat farkı bulamazsınız ama o lokantacıya sormak lazım nasıl döndüğünü. ? derken, bahane üretmeye çalışmadıklarını,  topyekün mücadeleye sonuna kadar var olduklarını ancak bu sancılı döneme katkı vermek için olduğunu söyledi. ? Zor ayakta durduğumuz gerçeğinin de bilinmesini istiyoruz? dedi.

 

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ise, Türkiye?de alım gücünün düştüğü bir dönemde , fındık az olmasının yanında üreticinin ayrıca alım gücünün düşmesinin ekonomiyi etkilediğini dile getirdi.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.