124 KRİTERLİ PROJE

124 KRİTERLİ PROJE

İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nün 3 yıl önce başlattığı Düzce Eğitiminde Nitelik Nicelik Geliştirme (Denge) Projesiyle, her okul belirlenen 124 kriterde faaliyet ve çalışmalar yaparak, okulun gelişimini sağlıyor.

 6 temel alan ve okullarda uygulanacak olan 124 kriteri kapsayan Denge projesi ile, veli-öğrenci-öğretmen-okul idaresini bir araya getirerek ortak çalışma yapmalarını hedefleniyor. Her okul belirlenen 124 kriterde faaliyet ve çalışmalar yaparak, okulun gelişimini sağlarken, bu sayede hem öğrencilerin hem de okulların gelişimi takip ediliyor.

NİTELİK VE NİCELİK BAKIMINDAN GELİŞİYORLAR

Denge Projesinde 300 okuldan her yıl yaklaşık 50 öğretmen ve idarecinin katılımı ile okullarda uygulanacak olan kriterler güncellenirken,  ihtiyaca göre yeni kriterler ekleniyor. Bu sayede tüm okullarda tespit edilen eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapılıyor.. Bu sayede kurumların performansları ölçülerek nitelik ve nicelik bakımından gelişmelerinin sağlanması hedefleniyor.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Denge Projesinde kurumlarda uygulanan 6 temel alan ve kriterler şöyle ifade edildi:

1. Halkla İlişkiler ve İletişim Becerileri Kriterinde, okulumuzun yerel veya ulusal basında haber sayısı, okulumuzda yapılan süreli/süresiz yayınların sayısı ( dergi, kitap, gazete vb), okul web sayfasının güncelliği, veli toplantı sayısı, veli toplantısına katılım sayısı ve yapılan veli ziyaret sayıları gibi ölçütlerimiz vardır.

 2. Ar-Ge Çalışmaları Kriteri, ulusal, yerel ve bakanlıklarımızın projelerine başvuru/ katılım ölçütleri ile  Avrupa birliği projelerine başvuru/katılım ölçütleri yer almaktadır. Okullarımız ve öğretmenlerimiz yaptıkları her proje için değerlendirilmektedirler.

 3. Başarı Kriterinde; öğrencilerimizin ve okulumuzun bölgesel veya uluslararası sportif başarıları, akademik ve ders başarıları ile okullarımızın sosyal beceri ve çalışmaları değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Okullarımızı ve öğretmenlerimizi sportif yarışmalara katılması teşvik edilmiştir.        

 4. Eğitim-Öğretim Faaliyetleri Kriterimizde; öğrencilerimizin devam/devamsızlık oranları, disiplin cezası veya ödül alan öğrenci oranları, bakanlığımız tarafından açılan destekleme kurslarına katılan öğrenci sayısı/oranı, deneme sınav sayısı, koç öğretmen sistemine dahil olan öğrenci sayısı, eğitim bilişim ağı (EBA) öğrenci başına kullanım saati (oranı), kitap okumayı arttıran faaliyetler gibi alanlarda değerlendirilmektedirler. Öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal becerileri takip edilmektedir.

5. İnsan Kaynakları Kriteri, öğretmenlerimizin eğitim ve seminerlere katılım sayısı, okul çalışanlarına verilen kalite hizmetini arttıran eğitimler, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmen sayısı, başarı belgesi, aylıkla ödüllendirme veya teşekkür-takdir alan öğretmen sayıları gibi ölçekler ile değerlendirme yapılmaktadır. Bu sayede öğretmenlerimizin çağın gerektirdiği amaç ve hedeflere ulaşması sağlanacaktır.

 6. Donanım Kriterlerimizde ise okullarımızda yapılan onarım ve yapı işlerinin sayısı / maliyeti, okul içi/bahçesi ve çevresinde yapılan iyileştirme çalışmaları, okul bahçelerinin oyun alanlarına çevrilmesi,  okullarımızda iş güvenliği önlemleri alınması, okul bina/bahçe ve çevresinde öğrencilerimizin olumsuz etkileneceği durumlara alınan önlemler, okul içinde ve bahçesinde öğrencilerimizin sağlığını olumsuz etkileyecek durumların önlenmesi gibi ölçütlerimiz belirlenmiştir.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumları DENGE projesi ile izleyecektir. Bu bağlamda ölçülebilir, doğru ve adil değerlendirme yapılarak okul ve kurumlarımızın yıl içerisinde öz değerlendirme yapmalarına imkân verecektir. Bu sayede eğitimde fırsat eşitliğine ulaşmak için yeni çalışmalar yapılacaktır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.