HURDACILARDAN HAKLARINDAKİ İDDİALARA CEVAP

HURDACILARDAN HAKLARINDAKİ İDDİALARA CEVAP

Düzce Hurdacılar Derneği Başkanı Recep Altıntaş, hurdacı esnafının Küçük Sanayi Sitesi?ndeki dükkanlarında kablo yakarak çevreye zarar verdiği iddialarını yalanladı.

 

 

Küçük sanayi sitesinin yanında bulunan  çöp alanında hurdacıların ateş yaktığı ve çevreyi kirlettiği iddialarına Hurdacılar Derneği Başkanından cevap geldi. Geri dönüşüm mantığıyla kabloları plastik ve bakır olarak ayırdıklarını belirten Düzce Hurdacılar Derneği Başkanı Recep Altıntaş, kendilerinin atık malzemeleri gereken yerlere verdiklerini söyledi.

Altıntaş,  ?Bizimle ilgili kablo yakıyorlar şeklinde haberler yayınlandı. Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Biz atıklarımızı gereken yerlere teslim ediyoruz. Kablo yakmıyoruz. Geri dönüşüm mantığıyla kabloların plastiğini de değerlendiriyoruz. Plastik ve bakır şeklinde ayırıyoruz. Burası eski çöp sahası. Buranın kapandığını kabullenmeyen insanlar buraya çöp döküyorlar. Art niyetli insanlarda bu çöplere ateş veriyor? dedi.

Altıntaş, KSS?ye giriş çıkışların artık daha güvenli olacağına işaret ederek, kamera sisteminin devreye gireceğini bildirdi, insanların biraz daha duyarlı olmasını istedi.

Altıntaş,  ?Biz Düzce Valiliğinin talimatıyla İl Çevre Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığı ile ortak çalışma yürütüyoruz. Buraya giriş çıkışlar kameralı plaka tanıma, yüz tanıma sistemleriyle bundan sonra gözlenecek. Biz halkımızdan duyarlılık bekliyoruz. Hurdacılar olarak çevreyi kirletmiyoruz. Malzemelerimizi gereken yerlere teslim ediyoruz? diye konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.