KESTANECİLERİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİ

KESTANECİLERİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİ

Geçen hafta Türkiye?nin kestane borsası niteliğindeki kestane pazarını ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını dinleyen Belediye Başkanı Dursun Ay, bu sabah gün ağrımadan yine pazara gitti. Başkan Ay, kestanecilerin isteği üzerine oluşturulan yeni Pazar yerinde esnaflarla sohbet etti.

 

 

Belediye Başkanı Dursun Ay, geçen hafta kendisinden yer isteyen kestanecilerin isteğini kırmadı ve 1 hafta da mallarını daha iyi satabilecekleri bir alan oluşturdu.

Bu sabah henüz gün aydınlanmadan eşi ile birlikte  pazaryerine giden Başkan Ay, hem satıcılarla sohbet etti hem de kestane satın aldı.

Başkan Ay, ? Pazarcı arkadaşlarımızın bazı eksiklikleri vardı. Yolun ortasında kalıyor bir araya toplayalım demişlerdi. Biz de bu alanı düzenledik. Düzenli bir alan oluşturduk, pazarcılarımız bu düzenlemeden memnun. Arkadaşların isteklerini de yerine getirmiş olduk. Pazarda bayağı bir mal var. Sabaha kadar mal kalmayacak gibi görünüyor. Üretimde de problem yok satışta da problem yok.? Dedi. Başkan Ay, kestanecilerin park alanı sorununun daha önce nedense çözülemediğini, ancak kendisinin 1 haftada çözdüğünü dile getirdi.

Kestanenin ne güzel nasıl pişirileceğine dair tiyolarda veren Başkan Ay, eline kestaneyi aldı uygulamalı olarak gösterdi.

Belediye Başkanı Dursun Ay, eşi Nursel Ay ile birlikte kestane almak istedi, 36 kiloluk kestane çuvalını almak isteyen Başkan?a eşi, çok olduğu gerekçesi ile karşı çıkarken, ? eşe dosta, konu komşuya vereceğiz? diyerek, kilosu 15 lira olan kestane içi,n pazarlığa girişti.

Başkan Ay, pazarlık yapsa da kestane satıcısını ikna edemedi, 36 kilo kestanenin 450 TL olduğunu duyunca ise, ? Bayağı da yapıyormuş? dedi ama cüzdanını çıkartarak kestanenin ücretini ödedi.

Başka illerden pazara gelen kestane üreticileri, malın kalitesine göre satışların değiştiğini söylerken, yeni alanlarından da memnun olduklarını dile getirdiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.