İŞ-KUR?DAN İŞ'TE ANNE PROJESİ

İŞ-KUR?DAN İŞ'TE ANNE PROJESİ

İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, kadınların iş hayatına katılmaları adına önemli proje yürüttüklerini söyledi, çalışan kadınlara verilen kreş desteğinin yanında, kurumun kurslarına katılan kadınlara 70 lira cep harçlığı ödendiğini bildirdi.

 

 

İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, milli istihdam seferberliliği ve 100 günlük eylem planı kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Özellikle kadınların iş hayatında çocukları dolayısıyla yaşadıkları soruna katkıda bulunmak amacıyla verilen kreş desteğinden söz ederken, ayrıca İş-Kur kurslarına katılan kadınlara günlük cep harçlığı verildiğini dile getirdi.

Acar, ? Özellikle çalışma hayatında kadınlarımızın ve annelerimizin daha çok bulunması için İşte anne ve bakım desteği projelerimiz var. Bu projede, öncelikle 0-2,0-5 yaş arasında çocuğu olan kadınlarımızın çocuklarını bırakacak yerleri ya da imkanları olmuyordu. Biz onlara İş-Kur kapsamındaki kurslardan yararlandığı müddet boyunca 400 lira aylık kreş bakım desteği veriyoruz. Ayrıca gündelik olarak 70 lira cep harçlığı alıyorlar kurs boyunca. 0-15 yaş arasında çocukları olan kadınlarımızın da iş hayatına atılmalarıyla ilgili çalışmalarımız da var. Bu kapsamda bizim programlarımızdan yararlanırlarsa biz onlara günlük 70 lira cep harçlığı ödüyoruz. Kadınlarımızın bu anlamda desteklenmesi gerekiyor. Biz erkekler sanki çocuklara bakma zorunluluğunda değişmişiz gibi bu konuda kadınlarımıza yük biniyor. Biz bu yükün birazını kurum olarak almaya niyetlendik. Bu programlar kadınlarımızın iş hayatına alıştırılması anlamında çok önemli programlar.? Dedi.

Gençlerle ilgili de İş-Kur?un çalışmaları olduğunu söyleyen Acar, önemli projelerin 100 günlük eylem planı kapsamında devam edeceğini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.