SIRADA YETİŞKİN EĞİTİMİ VAR

SIRADA YETİŞKİN EĞİTİMİ VAR

Yeşilay Kaynaşlı Şube Başkanı İsmail Korkmaz, ilçede 2 okulda uygulamaya koydukları ?Benim Kulübüm Yeşilay? projesi ile yüzlerce çocuğa ulaşıldığını söyledi, çocuklar ve gençler için en büyük tehdit olan uyuşturucuya karşı mücadele içeren bu projenin ardından  Yetişkin Eğitim projesini uygulamaya koymak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

 

 

Yeşilay Kaynaşlı Şubesi, uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında öğrencilere yönelik Benim Kulübüm Yeşilay projesini gerçekleştirdi. Kaynaşlı İlkokulunun ardından Anadolu Vakfı Ortaokulunda uygulanan projede amaç hem Yeşilay?ı tanıtıp sevdirmek hem de bağımlılığa dikkat çekmekti.

Kaynaşlı Yeşilay Şube Başkanı İsmail Korkmaz projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Projenin Türkiye genelinde yapılan bir uygulama olduğunu söyleyen Korkmaz, ? Benim Kulübüm Yeşilay projesini biz Kaynaşlı Şubesi olarak iki okula uyguladık. Kaynaşlı İlkokulu ve Anadolu Vakfı Ortaokulunda uyguladık. En az 107 öğrenciye ulaştık, Rehber öğretmenlerimiz ve gönüllü üniversite öğrencilerimizin desteği ile. Bu etkinlikteki amacımız, Yaşilay?ı sevdirmek tanıtmak ve Yeşilay kulüplerini aktif hale getirmek, bağımlılığa karşı gençlerimiz ve çocuklarımızın dikkatini çekmek, bu şekilde Türkiye?nin en büyük tehlikesi olan uyuşturucuya karşı bir seferberlik başlatmak. Bunun da ilk adımını atmış oluyoruz. Öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptı bugün, resimler yaptılar, hediyeler dağıttık kendilerine, eğlenceli zevkli bir gün geçirdik. Çalışmalarımız aratarak devam edecek.? Dedi.

,Korkmaz, bu projenin ardından Yetişkin Eğitim projesinin çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, gençlerin ve toplumun tüm kesimlerini bu projeye dahil etmek için istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Korkmaz, ? Şube olarak bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Planlama komisyonumuzu kurduk. Okul dışı hedef gruplarını seçmek için istişare toplantıları yapıyoruz şu aşamada. Muhtarlarımız, okul aile birliklerimizle, kamu kurum kuruluşlarıyla bu istişare toplantılarının ardından eğitim takvimi hazırlayacağız. Fabrikalara dahi yayacağız. Büyük bir yetişkin eğitim kampanyası başlatacağız. Kasım ayında başlayacak Mart ayında bitecek. Muhtarlıklarla bir toplantı yapacağız pazartesi günü. Hem mahalle hem köylerdeki gençlere dönük çalışmalarımız olacak elbette ki. Gençleri ve toplumun tüm katmanlarını bu eğitimin içine almayı düşünüyoruz.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.