MİLLETVEKİLİ KORKMAZ, "HARÇLARIN KALDIRILMASI FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADI"

 MİLLETVEKİLİ KORKMAZ,

 Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldırılmasını istediği ve dün Bakanlar Kurulu toplantısında kaldırılan öğrenci harçlarının AK Parti'nin eğitim alanında yaptığı reform niteliğindeki çalışmalardan birisi olduğunu ifade etti.

Korkmaz, CHP'nin 21 Kasım 2008'de Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava ile belediyelerin Türkiye genelinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere verdiği bursu iptal ettirdiğini belirterek, "CHP açtığı bu dava ile maddi durumu iyi olmayan ve belediyelerden burs olan 350 bin öğrencinin bursunu iptal ettirmiştir. Ne zaman milletin faydasına bir iş yapılsa, CHP karşısında durmayı kendisine adeta bir görev bilmekte. Bu memleketin geleceği olan öğrencilerimize verilen bursun size ne zararı vardı ki?" diye sordu.
Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla kaldırılan üniversite harçlarının, AK Parti'nin milletinin hizmetinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Milletvekili Korkmaz, "AK Parti 2002'de iktidara geldiğinde Türkiye'de 40 ilde 76 üniversite vardı. Geride bıraktığımız 10 yılda kurduğumuz 92 yeni üniversite ile üniversite sayımız 168 olurken, üniversitesi olmayan ilimiz de kalmadı. Bununla birlikte Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar, özellikle maddi sıkıntı içinde bulunan ve üniversite harçlarını ödeyemeyen öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatına devam etmelerini ve eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak büyük bir adım olmuştur" ifadelerine yer verdi.
Kaldırılan üniversite harçlarından 3 milyon beş yüz bin öğrencinin yararlanacağını belirten Korkmaz, "2011-2012 öğretim yılı rakamları baz alındığında 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından yararlanacak. Açık öğretimde okuyan 1 milyon 951 bin 494 öğrencinin de bu uygulamadan faydalanmasıyla toplamda 3 milyon 475 bin 874 öğrenci 2012 - 2013 eğitim-öğretim yılında katkı payı ödemeyecek. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Harçların kaldırılmasının öğrencilerimize, ailelerine ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.