’SIRADA İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇLARININ KALDIRILMASI VAR’’

’SIRADA İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇLARININ KALDIRILMASI VAR’’

 AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, üniversitelerden harçların kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, ikinci öğretim kısmından da harçların kaldırılması için girişimlerde bulunduklarının müjdesini verdi.

Kaşıkoğlu, "Üniversitelerde harçların konulduğu günlerden bugüne katkı payı olarak adlandırılmış bir takım bütçelerin oluşturulmasına ve üniversitelere katkı sunmak için öğrencilerden alınan bir paydı ve uzun yıllardır devam ediyordu. Bir takım sivil toplum örgütleri ve öğrenci birlikleri bu konuyu her yıl tartışma konusu haline getiriyordu. Eğitim yılı içinde sürekli öğrenci olaylarının ve gösterilerinin en önemli maddesi harçların kaldırılması oluşturuyordu. Türkiye ekonomisi zenginleştikçe, ülkemiz kaynakları zenginleştikçe buna paralel olarak hayatımızı kolaylaştıracak tedbirler alınmaya başladı. Sağlık alanında, engelliler alanında çeşitli değişimler yaşadık. Sıra şikayet konusu edilen öğrenci harçları konusuna gelmişti ve sayın Başbakanımız Türkiye'nin gençliğine verdiği önemi göstermek adına ilköğretim okullarında ki parasız eğitimi üniversiteye taşıdı" dedi.
Kaşıkoğlu, ikinci öğretimde de harçların kaldırılması için çalışma başlatıldığını belirterek "Şu anda ikinci öğretim içinde çalışmalar devam ediyor. İkinci öğretimin adı paralı eğitim diye geçtiği için ilk etapta kanunun değişmesi lazım. İkinci öğretimde de harçların kaldırılması için talepler geliyor. Bunu da aktarıyoruz. Ama bu yapılan dahi gençliğe bakış açımızı göstermek adına atılmış büyük bir adımdır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.