SP PAKETİ BEĞENMEDİ

SP PAKETİ BEĞENMEDİ

 Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in önerdiği mutabakatın kalıcı çözüme yönelik bir önlem ve uygulama planı içermediğini ifade etti. İl Başkanı Gökdemir, "Pakette yeni bir öneri veya tedbir yoktur. Dış kaynaklı bağlantılara son verilmeden terörü bitirmek mümkün olmadığı halde, bu pakette hala dış güçlerle işbirliğin devamından bahsedilmektedir. İnanç birliği altında yeniden tesis edilecek kardeşliğin sağlanmasına yönelik bir adım ise içermemektedir" dedi.

Terörün baş hamisinin ülkemize dost gibi görünen sözde müttefiklerin olduğu, gerçeğini anlamadan terörü bitirmenin mümkün olmadığını belirten Başkan Gökdemir, "Yüzyıllardır bu toprakların mayasını, bizleri bir arada tutan harcını inanç kardeşliği oluşturmaktadır. Bu bölücü belanın İslam barışı ve kardeşlik anlayışı dışında çözümü yoktur. Unutmayalım ki, terör milletimizin ortak acısıdır. Terörün sona erdirilmesi hususunda elini taşın altına koymayan hiçbir kimse sadece cenaze törenlerinde boy göstererek bu ülkeye sahip çıkmış olmaz. Tüm siyasi partiler de, hem iktidarıyla hem muhalefetiyle milletimizin dokularını zedeleyecek, kutuplaşmalarına neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınmalıdır" şeklinde konuştu.
Sorunsuz komşumuz kalmadı
Suriye'de 20 bin kişinin hayatını kaybettiği çatışmalar başlayalı 1,5 yıl olduğunu hatırlatan Selim Gökdemir, Suriye'de büyük bir dramla tarifsiz bir acı yaşandığının ve bütün dünyanın bu insanlık dramına seyirci kaldığının altını çizdi. Türkiye'nin tutumuna bakıldığında ise anlaşılamayan ve cevaplanamayan sorular olduğunu öne süren Gökdemir, dış politikanın heyecanla ve fevri açıklamalarla değil, ciddi tedbirler alarak ve bağımsız bir politika uygulayarak yürütülmesi gerektiğini kaydetti.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.